Головна Новини Світ Близький Схід Перша країна оголосила, що арештує прем’єра Ізраїлю
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша країна оголосила, що арештує прем’єра Ізраїлю

Норвегія погодилась арештувати прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу та інших посадовців на яких буде видано ордер на арешт.

22 травня 2024, 08:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Норвегії відреагували на рішення прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана, який надіслав запит на арешт високопосадовців Ізраїлю, зокрема прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу. Також Норвегія арештує і інших діячів, на чиє ім’я МКС видасть ордер.

Перша країна оголосила, що арештує прем’єра Ізраїлю

Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Норвегії Еспен Барт Ейде прокоментував позицію своєї країни щодо ордера на арешт Нетаньягу. Міністр зазначив, що Норвегія підписала Римський статут, який є основою для функціонування Міжнародного кримінального суду, тому має підтримувати його роботу.

"Якщо він або один із лідерів ХАМАСу, яким також пред'явлені звинувачення, з'явиться в Норвегії, ми зобов'язані це зробити,  згідно з міжнародним правом. Те ж саме стосується всіх країн Європи, за винятком Туреччини", – сказав Еспен Барт Ейде.

Очільник МЗС Норвегії зазначив, що у питаннях воєнних злочинів Міжнародний кримінальний суд є "найважливішим судом світової спільноти".

Крім Норвегії також Франція оголосила, що підтримує незалежність МУС в його боротьбі з безкарністю. Натомість США виступили з критикою МКС зазначивши, що суд прирівнює лідерів Ізраїлю з бойовиками ХАМАСу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль різко відреагував на запит до МКС щодо арешту лідерів країни. Деякі ізраїльські політики звинуватили міжнародну установу в антисемітизмі.

Також "Коментарі" писали, що Європарламент звернувся з закликом до Міжнародного кримінального суду, щоб той видав ордер на арешт президента Білорусі Олександра Лукашенка. Причиною цього є те, що білоруський диктатор учасник агресії проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини