Головна Новини Світ Близький Схід "Це наклеп, а не правосуддя": як "Талібан" виправдовує репресії проти афганців
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це наклеп, а не правосуддя": як "Талібан" виправдовує репресії проти афганців

Країни з усього світу схвильовані подіями, що відбуваються в Афганістані

5 грудня 2021, 17:35
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати та група західних країн, включаючи Німеччину, Францію та Великобританію, висловили стурбованість повідомленнями про вбивства та зникнення колишніх членів афганських сил безпеки після того, як "Талібан" прийшов до влади в Афганістані в серпні. Про це повідомляє "Reuters".

"Це наклеп, а не правосуддя": як "Талібан" виправдовує репресії проти афганців

Афганські поліцейські - Reuters

У спільній заяві, опублікованій на вихідних 4-5 грудня, 21 країна й держави Європейського Союзу посилалися на повідомлення зловживання "Талібану" владою, задокументовані організацією Human Rights Watch.

"Ми підкреслюємо, що ці дії є серйозними порушеннями прав людини і суперечать оголошеній талібами амністії. Повідомлені випадки мають бути розслідувані швидко та прозоро, винні повинні бути притягнуті до відповідальності, і ці кроки мають бути чітко оприлюднені як негайний стримуючий фактор для подальших вбивств і зникнень", — йдеться в заяві, опублікованій МЗС Німеччини.

Речник міністерства внутрішніх справ Афганістану Саєд Хості відкинув звинувачення у вбивствах у відповідь, заявивши, що не було надано жодних доказів.

"Якщо є якісь докази, ними слід поділитися з нами. У нас були окремі випадки вбивства колишніх членів уряду, але це було через приватну ворожнечу, і ми заарештували причетних. Це наклеп на ісламський Афганістан, а не правосуддя", – сказав Саєд Хості у відеозверненні, вказуючи на загальну амністію, оголошену урядом "Талібану".

У звіті Human Rights Watch від 30 листопада повідомлено, що сили "Талібану" в Афганістані стратили понад 100 колишніх співробітників поліції та розвідки після захоплення країни 15 серпня, незважаючи на проголошену амністію.

Міністерство внутрішніх справ "Талібану" відхилило звіт Human Rights Watch, але заявило, що заарештує будь-кого, хто може бути причетним до насильницьких репресій проти колишніх військових.

У спільній заяві зазначено: "Ми продовжуватимемо оцінювати талібів за їхніми діями".

Про це заявили Австралія, Бельгія, Болгарія, Канада, Данія, Європейський Союз, Фінляндія, Франція, Німеччина, Японія, Нідерланди, Нова Зеландія, Північна Македонія, Польща, Португалія, Румунія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, США. Королівство, Україна та США.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, сили "Талібану" убили понад 100 колишніх співробітників сил безпеки, наказавши їм зареєструватися, щоб отримати документи, які нібито гарантують безпеку, але насправді послужили їм смертним вироком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини