Головна Новини Світ Близький Схід "Талібан" збрехав: куди зникли колишні співробітники сил безпеки Афганістану
commentss НОВИНИ Всі новини

"Талібан" збрехав: куди зникли колишні співробітники сил безпеки Афганістану

Таліби не дотрималися угоди щодо амністії колишнім членам сил безпеки

30 листопада 2021, 17:03
Поділіться публікацією:

Сили "Талібану" убили понад 100 колишніх співробітників сил безпеки, наказавши їм зареєструватися, щоб отримати документи, які нібито гарантують безпеку, але насправді послужили їм смертним вироком. Про це повідомляє видання Fox News.

"Талібан" збрехав: куди зникли колишні співробітники сил безпеки Афганістану

Бойовики Талібану стоять на варті біля прапора Талібану - Fox News

Міжнародна організація, яка займається захистом прав людини, Human Rights Watch створила звіт на основі інтерв'ю з афганцями з чотирьох провінцій по всій країні. Організація заявила, що опитала 40 осіб особисто й майже 30 по телефону. У звіті звинувачують талібів у тому, що вони не дотрималися угоди, коли вони сказали, що ці особи не постраждають.

"Обіцяна амністія керівництвом "Талібану" не завадила місцевим командирам стратити колишніх членів афганських сил безпеки, деякі з яких безслідно зникли. Талібан зобов’язаний запобігти подальшим вбивствам, притягнути винних до відповідальності", – сказала Патрісія Госсман, заступник директора HRW по Азії.

25-сторінковий звіт демонструє похмуру картину життя під владою "Талібану". Колишніх співробітників служби безпеки, яких обманом змусили підписати фальшиві документи про захист, часто затримують протягом кількох днів після реєстрації. Їхні тіла часто збирають або члени сім’ї, або люди в громадах, де вони проживали. Тих, хто зник безвісти, зупиняли під час нічних рейдів. Сім'ям заборонено запитувати про їхнє місцезнаходження.

Речник Талібану сказав Fox News, що звіт є одностороннім. За його словами, несправедливо називати арешт і покарання винних у "всіх злочинах в країні порушенням прав людини".

Як повідомляли раніше "Коментарі", відбулася перша офіційна зустріч США і "Талібану".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини