Головна Новини Світ Близький Схід Чи чекає світ ще одна повномасштабна війна: до якого кроку готується Іран
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи чекає світ ще одна повномасштабна війна: до якого кроку готується Іран

За інформацією Bloomberg, Іран заявив, що покарає Ізраїль, але хоче уникнути повномасштабної війни

5 серпня 2024, 13:05
Поділіться публікацією:

Іран дав зрозуміти, що хоче уникнути повномасштабної війни з Ізраїлем, навіть погрожуючи помститися за вбивство минулого тижня одного з лідерів ХАМАС у своїй столиці. Як передає портал "Коментарі", про це пише Bloomberg.

Чи чекає світ ще одна повномасштабна війна: до якого кроку готується Іран

Іран. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що Тегеран, який вже поклявся помститися за вбивство Ісмаїла Ханії, заявив, що його мета – утримати Ізраїль від повторення подібних кроків.

"Зміцнення стабільності та безпеки в регіоні буде досягнуто шляхом покарання агресора та створення стримування проти Ізраїлю та його авантюризму", — заявив представник міністерства закордонних справ Ірану журналістам у понеділок у Тегерані.

Ісламська Республіка має право в рамках міжнародного права покарати Ізраїль, але не хоче нагнітати напруженість на Близькому Сході, сказав представник Нассер Канаані.

Ізраїль перебуває у "війні на кількох фронтах проти осі зла Ірану", заявив прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху в неділю.

"Ми завдаємо ударів по кожному з його знарядь з великою силою. Ми готові до будь-якого сценарію — як наступального, так і оборонного", — зазначив він.

ЗМІ зазначає, що цього разу помста Ірану може бути жорстокішою, враховуючи явне збентеження від вбивства іноземної високопосадовця у самому серці його столиці. Його варіанти варіюються від ще одного прямого нападу на Ізраїль до посилення атак на країну з боку його довірених осіб та завдання ударів по ізраїльським цілям по всьому світу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Іран та "Хезболла" можуть розпочати свою атаку вже сьогодні, 5 серпня. Таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише "Axios".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини