Головна Новини Світ Близький Схід Чи є в Афганістані українські військові - пояснення Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є в Афганістані українські військові - пояснення Міноборони

Ситуацію прокоментувала заступник міністра оборони Ганна Маляр

17 серпня 2021, 15:45
Поділіться публікацією:

Як повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр, військових Збройних Сил України (ЗСУ) в Афганістані немає. Про це вона написала у Facebook.

Чи є в Афганістані українські військові - пояснення Міноборони

Чи є в Афганістані українські військові, фото Getty Images

"Миротворчий персонал, який виконував завдання в Афганістані в рамках операції НАТО станом на 8 червня повернувся в Україну. Тому на території Афганістану військовослужбовців ЗСУ немає", — йдеться у повідомленні Маляр.

В той час видання 24 канал повідомляє, що в Афганістані залишилося 12 військових з України. Усі вони перебувають на території колишньої військової бази Сполучених Штатів Америки. Про це виданню розповіла родичка Івана, який був в Афганістані найманцем.

За словами жінки, родичам українців вдалося зв'язатися лише з посольством у Таджикистані, а от гаряча лінія Міністерства закордонних справ не відповідає. Дипломати з посольства в Таджикистані збирають документи 12 українців та говорять, що з талібами ведуться переговори про утворення коридору для евакуації людей. У посольстві говорять, що дорога в аеропорт  ускладнена. Тим часом у містах панує хаос, тому усі, хто лишився на базі, не планують здаватися талібам, але й вийти в місто не можуть.

Портал "Коментарі" писав, що літак, що мав евакуювати з Кабулу українців та охочих покинути столицю Афганістану громадян інших країн, не може вилетіти з аеропорту.

Як ми писали раніше, кілька громадян Афганістану хочуть отримати статус біженця в Україні, вони написали заяви про отримання такого статусу. Також повідомлялося, що посольство України в Таджикистані встановило прямий зв'язок із 74 громадянами України та членами їх сімей, які висловили бажання повернутися на Батьківщину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини