Головна Новини Світ Близький Схід Чи може бути напад на Ізраїль пов'язаний із підтримкою Заходу України: у Держдепі дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може бути напад на Ізраїль пов'язаний із підтримкою Заходу України: у Держдепі дали відповідь

Ентоні Блінкен не вважає напад на Ізраїль спробою скористатися фокусом в Україні

9 жовтня 2023, 09:00 comments1425
Поділіться публікацією:

Жорстокий напад бойовиків "ХАМАС" на Ізраїль не є спробою скористатися фокусом Заходу на Україні. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен та ефір програми "Обличчям до нації" на каналі "CBS".

Чи може бути напад на Ізраїль пов'язаний із підтримкою Заходу України: у Держдепі дали відповідь

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

"Ні, я цього не бачу. Ми не бачимо. Ми побачимо, коли дізнаємося більше, якими були мотиви та якими вони є. Але зрозуміле одне: ми активно працювали над тим, щоб допомогти Ізраїлю та Саудівській Аравії нормалізувати їхні відносини, а також Ізраїлю розширити свої відносини з багатьма іншими країнами в регіоні та за його межами", – висловився Блінкен.

Він підтвердив, що Вашингтон уже отримав дані про загиблих громадян США в Ізраїлі, і зараз перевіряє цю інформацію.

У Держдепі найбільше побоюється, що конфлікт не вдасться локалізувати і він пошириться на сусідні з Ізраїлем країни або, що ще гірше, призведе до прямого зіткнення Ізраїлю та Ірану.

Також Блінкену поставили пряме запитання – чи мав Білий дім розмову з офіційною владою Ізраїлю про те, щоб не завдавати ударів по Ірану. На це Блінкен відповів вельми дипломатично, не відповідаючи прямо. Він лише сказав, що США висловили слова підтримки Ізраїлю, пообіцявши надати усю необхідну підтримку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — триває третя доба після атаки ХАМАС на Ізраїль. Ескалація продовжується. Ліванська "Хезболла", яку підтримує Іран, почала атакувати південь Ізраїлю. І ізраїльський військово-політичний кабінет запровадив у дійстві пункт "40 алеф", що фактично означає визнання стану війни. Які основні висновки можна зробити зараз? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – продовжує посилюватися ескалація на Близькому Сході, де бойовики ХАМАС атакували Ізраїль, після чого той розпочав свої заходи у відповідь. Про що говорить реакція України та інших країн на напад на Ізраїль та його удари по сектору Газа? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини