Головна Новини Світ Близький Схід Чи подіяли переконання союзників: що заявив Ізраїль про відповідь Ірану
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи подіяли переконання союзників: що заявив Ізраїль про відповідь Ірану

За інформацією Axios, Ізраїль обіцяє відповісти Ірану за ракетні атаки.

16 квітня 2024, 09:15 comments2188
Поділіться публікацією:

Сьогодні Ізраїль опинився в тій ситуації, коли немає іншого вибору, окрім як відповісти на безпрецедентну ракетну та безпілотну атаку, здійснену Іраном минулими вихідними. Як передає портал "Коментарі", про це пише Axios з посиланням на офіційного представника США та інше джерело, поінформоване про розмову міністра оборони Ізраїлю Йоава Галланта з головою Пентагону Ллойдом Остіном.

Чи подіяли переконання союзників: що заявив Ізраїль про відповідь Ірану

Загострення на Близькому Сході. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що адміністрація Джо Байдена та кілька інших західних країн, які є союзниками Ізраїлю, закликають уряд Біньяміна Нетаньяху не поспішати з помстою проти Ірану, яка може призвести до регіональної війни. При цьому генерал Герці Галеві, начальник штабу Армії оборони Ізраїлю, заявив, що "Ізраїль розглядає наступні кроки" і що "на запуск такої кількості ракет та безпілотників на територію Ізраїлю буде реакція у відповідь".

"Водночас Галлант під час телефонної розмови в неділю сказав Остіну, що Ізраїль не може дозволити запускати балістичні ракети своєю територією без відповіді", — пише видання.

Водночас у публічному звіті Ізраїлю з розмови йдеться, що Галлант висловив "глибоку подяку" Остіну за співпрацю та координацію між Армією оборони Ізраїлю, армією США та іншими міжнародними партнерами для протидії нападу Ірану.

При цьому в Пентагоні заявили, що Остін "підкреслив, що, хоча США не прагнуть ескалації, ми продовжуватимемо вживати всіх необхідних заходів для захисту Ізраїлю та громадян США".

Читайте також на порталі "Коментарі" — кого і до чого підштовхне загострення на Близькому Сході: які два союзи можуть виникнути. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини