Головна Новини Світ Близький Схід Члени конгресу звернулися до Байдена із закликом втрутитися в конфлікт навколо Нагірного Карабаху
commentss НОВИНИ Всі новини

Члени конгресу звернулися до Байдена із закликом втрутитися в конфлікт навколо Нагірного Карабаху

Американські конгресмени підкреслили, що методи ведення військових дій, що застосовуються в зоні збройного конфлікту, є н6езаконнимі

3 лютого 2021, 01:50
Поділіться публікацією:

Члени Конгресу США Джекі Спейер і Адам Шифф виступили зі зверненням до президента Джо Байдена, в якому закликали його висловити більш активну позицію стосовно військової агресії в Нагірному Карабасі.

Члени конгресу звернулися до Байдена із закликом втрутитися в конфлікт навколо Нагірного Карабаху

Джо Байден. Фото: pravda.com.ua

Конгресмени підкреслили, що методи ведення військових дій, що застосовуються в зоні збройного конфлікту, є н6езаконнимі і вимагають невідкладного втручання в ситуацію, пишуть члени Конгресу Джекі Спір і Адам Шифф в статті для San Francisco Chronicle.

"На жаль, у міру того, як розігрувався цей руйнівний результат, Сполучені Штати зробили лише половинчасті і безрезультатні зусилля, щоб покласти край бойовим діям, і поступилися головну роль лідера іншим", — йдеться у зверненні.

Як говориться в заяві, тепер адміністрація Байдена повинна буде виправити цей трагічний результат. Після порушення трьох угод про припинення вогню, укладених в рамках міжнародних переговорів, сили Азербайджану просунулися в межах декількох миль від столиці країни Степанакерта.

Нагадаємо, глава МЗС Вірменії Зограб Мнацаканян і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорили виконання угод, підписаних 10 листопада, про припинення вогню. Про це повідомляється на сайті МЗС Вірменії.

Міністр закордонних справ Вірменії наголосив на необхідності вжиття заходів щодо забезпечення умов для повернення депортованих Арцахского вірмен. Міністри також підкреслили важливість співпраці з ООН і рухом Червоного Хреста. Нагадаємо, жителі селищ в Нагірному Карабасі спалюють свої будинки перед відходом, щоб "не віддавати їх Азербайджану", наперекір мирну угоду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини