Головна Новини Світ Близький Схід Чому Ізраїль розгорнув "Залізний купол" над усією країною
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Ізраїль розгорнув "Залізний купол" над усією країною

Країна готується до нової хвилі ескалації конфлікту з Сектором Ґаза

15 червня 2021, 16:03
Поділіться публікацією:

Армія оборони Ізраїлю розгорнула систему протиракетної оборони "Залізний купол" по всій країні. Про це пише The Times of Israel.

Чому Ізраїль розгорнув "Залізний купол" над усією країною

ППО "Залізний купол" - фото з відкритих джерел

Підвищені заходи безпеки викликані можливою ескалацією на тлі запланованого маршу євреїв-ультранаціоналістів через Старе місто в Єрусалимі.

Журналісти повідомляють, що марш стане першим серйозним випробуванням для нового уряду на чолі з Нафталі Беннетом через погрози насильства з боку Сектора Газа. Напередодні ХАМАС попередив про відновлення насильства, якщо марш буде проведений.

"Ситуація в палестинському середовищі нестабільна, і ми готові до нового спалаху бойових дій", — заявив начальник штабу Армії оборони Ізраїлю Авів Кохаві.

Журналісти зазначають, що армія розгорнула батареї ракет-перехоплювачів "Залізний купол" по всій країні та направила підкріплення на Західний берег. Крім того, поліцію привели в стан підвищеної готовності, а до Єрусалима направили підкріплення з понад 2 тисяч осіб.

Нагадаємо, що 21 травня після 11 днів запеклих бойових дій Ізраїль та радикальне палестинське угруповання ХАМАС домовилися про перемир'я. Усі деталі знайдете в нашому матеріалі.

Також в армії Ізраїлю повідомили, що знищили понад 100 км підземних оборонних споруд ХАМАС і ліквідували 200 бойовиків угруповання. Крім того, система протиповітряної оборони Ізраїлю "Залізний купол" перехопила 90% ракет, випущених угрупованням ХАМАС. Подібну систему ППО планує придбати й Україна.

Раніше "Коментарі" дізнавалися в експертів, як палестино-ізраїльський конфлікт може вплинути на Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини