Головна Новини Світ Близький Схід Давній соратник Путіна таки кинув його проєкт ОДКБ на всіх рівнях
commentss НОВИНИ Всі новини

Давній соратник Путіна таки кинув його проєкт ОДКБ на всіх рівнях

Влада Вірменії почала різко критикувати ОДКБ за бездіяльність, коли у вересні 2023 року Азербайджан розпочав свою операцію в Нагірному Карабаху.

1 вересня 2024, 18:25
Поділіться публікацією:

 Вірменія тимчасово припинила свою діяльність в Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) на всіх рівнях, що країна вважає достатнім кроком на даному етапі.

 Давній соратник Путіна таки кинув його проєкт ОДКБ на всіх рівнях

Нікол Пашинян (фото з відкритих джерел)

Про це заявив прем'єр-міністр Нікол Пашинян під час прес-конференції в Спортивно-концертному комплексі імені Карена Демірчяна, повідомляє News am.

Пашинян підняв питання про те, що необхідно для виходу Вірменії з ОДКБ. За його словами, це питання може викликати різні дискусії. Одні можуть стверджувати, що заморожування участі достатньо, інші можуть вважати інакше. Але, як підкреслив прем'єр, Вірменія ухвалила рішення, яке вважає правильним на цей момент.

При цьому Пашинян зазначив, що зараз немає необхідності ухвалювати додаткові рішення щодо ОДКБ, але не виключив, що така необхідність може виникнути в майбутньому.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Пашинян готовий заморозити участь Вірменії в ОДКБ, але є умова. Уряд Вірменії  може юридично  припинити її участь  в ОДКБ,  коли позиції цієї організації  стосовно  територіальної цілісності  країни  не зміняться.

Як він стверджує, обумовлена позиція  становить загрозу національній безпеці Вірменії. Зокрема, ОДКБ, ігноруючи власні зобов'язання, дотримуючись   яких мала б демонструвати відповідну позицію з питань безпеки  цієї країни, робить протилежне.

Він заявив, що в ОДКБ діє принцип консенсусу під час ухвалення рішень, тому ми нічого не блокуємо, але й не беремо участі з простої причини: у нас немає відповіді на запитання, чому маємо брати участь?

 Також Нікол Пашинян  наголосив, що коли ситуація не змінюватиметься, то підніматиметься питання   про справді юридичне заморожування участі в ОДКБ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини