Головна Новини Світ Близький Схід Де у світі скоротили робочий тиждень і хто працюватиме за новим графіком
commentss НОВИНИ Всі новини

Де у світі скоротили робочий тиждень і хто працюватиме за новим графіком

Об’єднані Арабські Емірати запровадили скорочений робочий тиждень

8 грудня 2021, 13:14
Поділіться публікацією:

В ОАЕ державні установи перейдуть на новий графік роботи. Вихідні в працівників цих установ будуть починатися в п'ятницю пообіді й завершуватимуться в понеділок. Про це повідомляє aljazeera.

Де у світі скоротили робочий тиждень і хто працюватиме за новим графіком

Чотириденний графік роботи ведуть в ОАЕ, фото з відкритих джерел

По-новому почнуть працювати в арабській країні з 1 січня 2022 року. Наразі в цій країні державні службовці працюють з неділі до п'ятниці. Вихідні в них — п'ятниця та субота. Повідомляється, що такі зміни в графіку роботи мають сприяти підвищенню конкурентоспроможності ОАЕ в секторах економіки та бізнесу.

Такі розширені вихідні сприятимуть покращенню балансу між роботою та особистим життям й підвищать рівень соціального благополуччя. У працівників має зрости продуктивність, що буде позитивно впливати на розвиток бізнесу.

Також повідомляється, що державні службовці зможуть обирати гнучкий графік роботи в п'ятницю чи навіть в цей день працювати з дому. Адже громадяни відвідують п’ятничні проповіді та молитви.

У більшості мусульманських країнах п’ятниця вважається найсвятішим днем ​​тижня. В країнах Близького Сходу деякі магазини не відкриваються поки не завершиться молитва в п'ятницю. В ОАЕ хочуть запровадити такі ж робочі графіки, як в країнах Заходу.

За словами Скотта Лівермора, головного економіста консалтингової фірми Oxford Economics Middle East, з одного боку такий графік може створити проблеми з точки зору управління витратами на виробництво. З іншого боку, це має допомогти міжнародно орієнтованому бізнесу, який є важливою опорою економіки, залучати нові інвестиції.

Як повідомляв портал "Коментарі", ведмідь відірвав двері у дорогого Lamborghini, що належить арабському шейху.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини