Головна Новини Світ Близький Схід G20 проведе саміт з ситуації в Афганістані
commentss НОВИНИ Всі новини

G20 проведе саміт з ситуації в Афганістані

В рамках саміту лідери "Великої двадцятки" створити спільну стратегію щодо запобігання ситуації

30 вересня 2021, 23:39
Поділіться публікацією:

У вівторок, 12 жовтня, країни "Великої двадцятки" (G20) проведуть саміт по відношенню до нинішньої ситуації в Афганістані. Про це заявив глава італійського уряду Маріо Драгі, повідомляє міжнародне видання Reuters. Італія ініціювала проведення саміту, оскільки головує в G20 в 2021 році.

 G20 проведе саміт з ситуації в Афганістані

Таліби - фото з відкритих джерел

До цього Драгі обговорив нинішню ситуацію в Афганістані з російським президентом Володимиром Путіним і лідером Китаю Сі Цзіньпіном.


"Ми повинні зрозуміти, є спільні цілі між країнами G20 ... Ми дійшли до точки, коли нам потрібно піклуватися про те, щоб рятувати життя людей", — пояснив італійський політик.


В рамках саміту лідери "Великої двадцятки" створити спільну стратегію щодо запобігання ситуації, в якій Афганістан стане "притулком для бойовиків".

До слова, це позачерговий саміт, на якому буде обговорюватися тільки тему Афганістану. Крім представників двадцятки, на саміті будуть учасники з Катару, МВФ, Світового банку та ООН. Черговий саміт відбудеться в Римі 30 — 31 жовтня.


Нагадаємо, в Афганістані, жінки раніше працювали суддями, піддаються переслідуванням від злочинців, яких таліби випустили з в'язниці. Про це повідомляє BBC. Ці судді були одними з перших із захисту прав жінок в Афганістані. Тепер понад 220 жінок-суддів ховаються за страху відплати від правління талібів. Всі ці жінки отримували погрози. Їхні будинки, де вони раніше жили, відвідували таліби. Ті, в свою чергу, від переслідувань відхрещуються. Кажуть, що вперше про це почули. "Жінки-судді повинні жити, як будь-яка інша сім'я, не побоюючись. Ніхто не повинен їм погрожувати. Наші спеціальні військові частини зобов'язані розслідувати такі скарги і діяти, якщо вони є порушення, — сказав прес-секретар Талібану Білал Карімі.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини