Головна Новини Світ Близький Схід Головний союзник Кремля образився на Москву та викликав на килим російського представника
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний союзник Кремля образився на Москву та викликав на килим російського представника

Це вже вдруге за рік іранське МЗС викликає на килим російського посла

24 грудня 2023, 21:15
Поділіться публікацією:

В Міністерстві закордонних справ Ірану викликали  для розмови тимчасового повіреного у справах Росії та висловили протест. Причина  такого кроку -  підтримана РФ заява  з антиіранською риторикою.

Головний союзник Кремля образився на Москву та викликав на килим російського представника

Іран викликав в МЗС представника Росії (фото з відкритих джерел)

Про це  інформує  іранське державне видання IRNA.

В Тегерані  образились  на РФ  з причини змісту  спільної заяви, яка була прийнята після завершення роботи шостої сесії Російсько-Арабського форуму співробітництва на рівні міністрів закордонних справ. В цій заяві містивсь  заклик  щодо мирного врегулювання конфлікту між Іраном та ОАЕ   щодо трьох островів, які розміщені в  Перській затоці.

Під час розмови  з  дипломатом з РФ   співробітники іранського МЗС  зробили  наголос  на "територіальній цілісності країни" та підкресли необхідність поваги до суверенітету й територіальної цілісності. Ще  представники іранського МЗС   наголошують, що три острови в Перській затоці назавжди належать Ірану.

"Уряд Ісламської Республіки Іран вважає будь-які претензії будь-якої сторони щодо цього неприйнятними", — заявляє  Міністерство закордонних справ  Ірану.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія та Іран підписали нові деклараціїОчільник МЗС Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян прибув з візитом до Москви, де зустрівся з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим. Під час зустрічі міністри заявили, що підписали декларації, які допоможуть уникати санкцій США. 

На початку переговорів Сергій Лавров заявив, що Росія та Іран підписали спільну декларацію з міністром закордонних справ Хосейном Абдоллахіяном. За словами російського міністра, таке зближення з Іраном дозволить уникнути санкцій США та їх союзників.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини