Головна Новини Світ Росія Росія та Іран підписали нові декларації: яка мета домовленостей
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія та Іран підписали нові декларації: яка мета домовленостей

Лавров заявив про нові декларації між Росією та Іраном, які сприятимуть до протидії та пом'якшенню санкції проти обох країн з боку США та їх союзників.

5 грудня 2023, 15:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник МЗС Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян прибув з візитом до Москви, де зустрівся з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим. Під час зустрічі міністри заявили, що підписали декларації, які допоможуть уникати санкцій США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Росія та Іран підписали нові декларації: яка мета домовленостей

Іран та Росія підписали декларацію для обходу санкції. Фото з відкритих джерел

На початку переговорів Сергій Лавров заявив, що Росія та Іран підписали спільну декларацію з міністром закордонних справ Хосейном Абдоллахіяном.

"Ми підписали щойно декларацію про шляхи та засоби протидії, пом'якшення та компенсування негативних наслідків односторонніх примусових заходів", — заявив Сергій Лавров.

За словами російського міністра, таке зближення з Іраном дозволить уникнути санкцій США та їх союзників.

"Безумовно, це важливий крок у нарощуванні координації зусиль членів світової спільноти щодо подолання незаконних санкцій, які США та їхні союзники зробили заміною дипломатії", — заявив Лавров.

Нагадаємо, що після початку війни в Україні у 2014 році США та інші країни Заходу ввели численні санкції проти Росії. Однак після повномасштабного вторгнення у 2022 році Захід посилив санкційний тиск щодо Кремля. Росія очолила ганебний рейтинг країн за кількістю санкцій, обігнавши колишнього лідера – Іран. Загалом проти Росії введено понад 16 тис. санкцій, Іран має близько 4 тис. Інші союзники Росії також потрапили у список: Сирія – 2,8 тис., Північна Корея – 2,15 тис. та Білорусь – близько 1,5 тис. санкцій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського розкритикували неефективність санкцій проти Росії.

Також "Коментарі" писали, що росіяни не можуть повернути літак з Німеччини майже два роки через санкції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/tass_live/4404
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини