Головна Новини Світ Близький Схід Головний союзник Росії допоміг ХАМАСу спланувати вторгнення до Ізраїлю: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний союзник Росії допоміг ХАМАСу спланувати вторгнення до Ізраїлю: подробиці

За сприяння Ірану напад планували із серпня

9 жовтня 2023, 08:20
Поділіться публікацією:

Атаки бойовиків ХАМАСу на Ізраїль, що розпочалися в суботу вранці, було сплановано за кілька тижнів до цього за сприяння іранських спецслужб. Як передає портал "Коментарі", про це пише "The Wall Street Journal" із посиланням на високопосадовців ХАМАСу та Хезболли.

Головний союзник Росії допоміг ХАМАСу спланувати вторгнення до Ізраїлю: подробиці

Іран. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що планування було досить ретельним. Приготування розпочалося ще у серпні. Приблизно раз на два тижні проходили зустрічі, на яких узгоджувалися всі деталі, затверджувалися остаточні рішення. Таким чином, саме за сприяння іранських спецслужб вдалося не тільки зберегти підготовку в секреті, а й ретельно все перевіряти ще раз і спланувати. Саме Тегеран дав "зелене світло" нападу на Ізраїль під час таємної зустрічі у Бейруті минулого понеділка. Через це вторгнення вийшло справді несподіваним і шокуючим.

Читайте також на порталі "Коментарі" — триває третя доба після атаки ХАМАС на Ізраїль. Ескалація продовжується. Ліванська "Хезболла", яку підтримує Іран, почала атакувати південь Ізраїлю. І ізраїльський військово-політичний кабінет запровадив у дійстві пункт "40 алеф", що фактично означає визнання стану війни. Які основні висновки можна зробити зараз? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – продовжує посилюватися ескалація на Близькому Сході, де бойовики ХАМАС атакували Ізраїль, після чого той розпочав свої заходи у відповідь. Про що говорить реакція України та інших країн на напад на Ізраїль та його удари по сектору Газа? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини