Головна Новини Світ Близький Схід ХАМАС готував повторний напад на Ізраїль: подробиці WP
commentss НОВИНИ Всі новини

ХАМАС готував повторний напад на Ізраїль: подробиці WP

За інформацією WP, ХАМАС готував другий масований напад на Ізраїль.

13 листопада 2023, 10:45 comments4485
Поділіться публікацією:

Терористи ХАМАС готувалися до "другої фази" масованої атаки на Ізраїль. Мета була одна – спровокувати ширший конфлікт, втягнути в протистояння інші країни та викликати кризу в регіоні, що, зрештою, мало привести до розриву зв'язків Ізраїлю з арабськими країнами. Як передає портал "Коментарі", про це пише "The Washington Post", з посиланням на джерела у кількох розвідках.

ХАМАС готував повторний напад на Ізраїль: подробиці WP

Напад ХАМАСу на Ізраїль. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ, посилаючись на спілкування з одним із високопоставлених ізраїльських чиновників, зазначає, що бойовики планували другу фазу, зокрема у великих ізраїльських містах та на військових базах. Докази, зібрані з 7 жовтня, свідчать, що ХАМАС передбачив глибші атаки, щоб спровокувати війну з Ізраїлем.

За словами офіційних осіб, деякі бойовики мали при собі достатньо їжі, боєприпасів та спорядження, аби вистачило на кілька днів. Вони також мали інструкції продовжити наступ углиб Ізраїлю, якщо перша хвиля атак буде успішною, і потенційно завдати удару по великим ізраїльським містам.

Штурмовим групам ХАМАС вдалося проникнути аж до ізраїльського міста Офакім, розташованого за 15 миль від Сектору Газа та приблизно на половині відстані між анклавом та Західним берегом річки Йордан.

За словами двох високопоставлених співробітників близькосхідної розвідки та одного колишнього американського чиновника, який докладно ознайомився з доказами, один із підрозділів мав при собі розвідувальну інформацію та карти, що свідчать про намір продовжити штурм аж до кордону Західного берега річки Йордан.

На думку аналітиків, ХАМАС ретельно планував і готувався до масового вбивства ізраїльських цивільних осіб у таких масштабах, щоб спровокувати ізраїльський уряд на введення військ до Гази.

Такі дії мали на меті запустити нову хвилю насильницького палестинського опору в регіоні та звести нанівець зусилля щодо нормалізації відносин між Ізраїлем та арабськими країнами.

За словами представників розвідки, планування історичного нападу на Ізраїль тривало понад рік до подій 7 жовтня. Представники ХАМАС докладали всіх зусиль, щоб приховати підготовку, навіть коли окремі лідери час від часу натякали на свої наміри.

По всій території Сектору Газа ХАМАС проводив наземні та підземні військові навчання. За даними розвідки, бойовики ХАМАС тренувалися з імпортними автоматами АК-47, пістолетами, гранатометами та термобаричними снарядами.

За словами представників західних та близькосхідних розвідок, під час тренувань вони ретельно вивчали населені пункти та військові бази, щоб створити матрицю потенційних цілей.

Читайте на порталі "Коментарі" — варіанти подальшого розвитку війни на Близькому Сході: який фінт знову повторив Путін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини