Головна Новини Світ Близький Схід "Хезболла" обійшла "Залізний купол": по Ізраїлю завдали удар, багато жертв (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

"Хезболла" обійшла "Залізний купол": по Ізраїлю завдали удар, багато жертв (ВІДЕО)

Деякі з потерпілих в Ізраїлі були евакуйовані гелікоптерами

13 жовтня 2024, 22:10 comments1286
Поділіться публікацією:

 13 жовтня в ізраїльському місті Беньямін, що знаходиться в районі Рамот-Менаше, стався серйозний вибух. Подія була наслідком атаки угрупування "Хезболла", яке запустило три дрони з території Лівану. Один із безпілотників зміг уникнути ізраїльської системи протиповітряної оборони "Залізний купол" і проникнув у внутрішні райони країни.

"Хезболла" обійшла "Залізний купол": по Ізраїлю завдали удар, багато жертв (ВІДЕО)

Атака на Ізраїль (фото з відкритих джерел)

Унаслідок цієї атаки постраждали 39 осіб, п’ятеро з яких перебувають у вкрай важкому стані. Повідомляється, що дрон спочатку запустив ракету, а потім вибухнув, завдавши значних руйнувань у Беньяміні. Очевидці зазначили, що чули дуже гучний вибух і побачили яскраву заграву після події.

Цікаво, що сигнал повітряної тривоги не спрацював у цей момент, що стало додатковою причиною для паніки серед місцевих жителів.

Деяких постраждалих було терміново евакуйовано гелікоптерами до лікарень, щоб надати їм необхідну медичну допомогу. Ізраїльські сили оборони розпочали розслідування, щоб зрозуміти, як саме один із безпілотників зміг обійти систему ППО "Залізний купол" і чому не спрацювали системи оповіщення.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Ізраїль добиває керівництво "Хезболли"Наступник ліквідованого ватажка "Хезболли" Хасана Насралли — Хашим Софі ад-Дін — міг загинути внаслідок атаки Ізраїлю на Бейрут (Ліван) 4 жовтня. Підтверджена інформація ще не надходила. 

Як заявив генсек Арабської ісламської ради Мухаммед Алі аль-Хусейні в ефірі Al Arabiya, новий ватажок "Хезболли" знаходиться серед загиблих під час удару по південній частині Бейрута. У той же час інші ЗМІ, зокрема видання Al Hadath з посиланням на джерела, повідомило, що Софі ад-Дін перебував у бункері, а ізраїльська авіація нібито використовувала 73-тонну бомбу. Разом із ним міг бути голова розвідки ХАМАС, відомий під прізвиськом Мортада.



 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини