Головна Новини Світ Близький Схід Хто такий Мохаммед Дейф: лідер ХАМАС, війська якого напали на Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто такий Мохаммед Дейф: лідер ХАМАС, війська якого напали на Ізраїль

Ізраїльські спецслужби понад чверть століття намагаються ліквідувати лідера ХАМАС Мохаммеда Дейфа. Що відомо про організатора нападів на Ізраїль.

8 жовтня 2023, 10:33 comments2551
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Мохаммед Масрі, відомий як Мохаммед Дейф народився в 1965 році в таборі для біженців у секторі Газа, що був створений після арабо-ізраїльської війни 1948 року. У 1990 році він приєднався до організації ХАМАС та став її активним учасником.

Хто такий Мохаммед Дейф: лідер ХАМАС, війська якого напали на Ізраїль

Хто такий лідер ХАМАС Мохаммед Дейф. Фото з відкритих джерел

У 1990-ті роки Мохаммед Дейф розпочав серію терористичних актів проти ізраїльтян. Він організовував та виконував напади, включаючи викрадення та вбивства. Також Дейф організовував напади смертників на автобуси в Ізраїлі, після чого загинули десятки мирних громадян. У липні 2002 року Дейф став верховним командувачем бригад Кассам – військове крило ХАМАС.

Після того, як Ізраїль вийшов із сектора Газа в 2005 році, Дейф розробив стратегію запуску дешевих ракет у напрямку ізраїльських міст. Ця стратегія призвела до численних обстрілів ізраїльських територій ракетами.

Мохаммед Дейф став одним з найбільш розшукуваних осіб Ізраїлем. У результаті різних спроб ліквідації, він зазнав численних поранень. Його око було втрачено в одному з нападів, а також пошкоджені рука і хребет. Дейв постійно переміщається з місця на місце, що зберігає життя. Саме через свій кочовий спосіб життя Мохаммед Масрі отримав ім’я Дейф, що арабською означає гість. У 2014 році, під час повітряного нальоту, загинули його дружина, 7-місячний син і 3-річна донька. 

Кілька найближчих соратників Дейфа також були вбиті під час бойових дій у 2020 році, але головний палестинський терорист продовжує свою діяльність як лідер ХАМАС та понад чверть століття очолює список найбільш розшукуваних осіб в Ізраїлі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли про реакцію світу на атаку ХАМАСа на Ізраїль.

Також "Коментарі" писали про репортерку, яка вела прямий ефір з сектора Газа. Позаду неї вибухнула ракета, яка влучила у житлову будівлю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини