Головна Новини Світ Близький Схід Іран атакував Іракський Курдистан ракетами та дронами-камікадзе. Що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран атакував Іракський Курдистан ракетами та дронами-камікадзе. Що відомо

Після початку протестів у Ірану, опозиціонери тікають від масових придушень у сусідню провінцію Іраку, де проживають курди. Іран звинувачує Іракський Курдистан у переховуванні дисидентів та завдає ударів по військових об'єктах дронами та ракетами

21 листопада 2022, 11:31
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Корпус вартових Ісламської революції атакував кілька структур в Іракському Курдистані. Демократична партія Іранського Курдистану і Партія Іранського Курдистану Комали підтвердили напади на їхні об’єкти в цьому автономному регіоні на півночі Іраку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Іран атакував Іракський Курдистан ракетами та дронами-камікадзе. Що відомо

Іран атакував Іракський Курдистан. Фото: з відкритих джерел

Державне іракське інформаційне агентство INA, вночі 21 листопада, повідомило про "ракетний обстріл Ірану та удари іранських безпілотників" по "трьом іранським опозиційним партіям у Курдистані".

Центральне командування США, яке контролює військові операції США на Близькому Сході, засудило удари Ірану.

"Такі невибіркові та незаконні атаки ставлять під загрозу цивільне населення, порушують суверенітет Іраку та загрожують безпеці та стабільності Іраку та Близького Сходу", — сказав командувач Центрального командування США Майкл Курілла.

Іранська влада вважає, що іракські курди переховують іранських опозиціонерів та влаштовують провокації в Ірані, особливо після смерті Махси Аміні 16 вересня. Іран звинувачує курдів у розпалюванні ворожнечі та завдав ударів по військових базах регіону, які були частково пошкоджені попередніми атаками.

Перші напади відбулися менш ніж через тиждень після початку протестів, коли Іран атакував райони вздовж кордону. Загалом опозиціонери стверджують, що від іранських ударів по Іракському Курдистану загинуло 18 людей. За попередніми даними в атаках 21 листопада загинула одна людина

Курди проживають на території Ірану, Іраку, Туреччини, Сирії та інших країн, не маючи власної держави. Але саме в Іраку курди отримали автономний край і можуть вирішувати частину політичних питань самостійно напротивагу курдам, які живуть в інших країнах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Іран та Росія посилюють співпрацю з будівництва дронів-камікадзе.

Також "Коментарі" писали про те, що Ісламська Держава вимагає в Росії за постачання безпілотників та балістичних ракет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини