Головна Новини Світ Близький Схід Розвідка США дізналась, що Іран вимагає в Росії в обмін на свою зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідка США дізналась, що Іран вимагає в Росії в обмін на свою зброю

Між Росією та Іраном збільшується тісне співробітництво.

4 листопада 2022, 23:26 comments2011
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Іран шукає допомоги Росії для зміцнення своєї ядерної програми, повідомляє CNN з посиланням на представників розвідки США. Тегеран шукає рятівний план на випадок, якщо ядерна угода з США зазнає краху.

Розвідка США дізналась, що Іран вимагає в Росії в обмін на свою зброю

Лідери Росії та Ірану. Фото з відкритих джерел

Впродовж останнього місяця Російська Федерація використовує дрони-камікадзе Shahed-136, які в РФ отримали назву "Герань-2". Впродовж останніх тижнів Україна збила понад 400 таких іранських безпілотників, що вчиняють атаку на українські об’єкти енергетичної інфраструктури. Окрім того, нещодавно Іран пообіцяв Росії відправити понад 1000 балістичних ракет, але час, коли зброя буде доставлена до РФ поки що невідомий.

За даними розвідки США Іран отримає від Росії бонуси для своєї ядерної програми, яка з часом може перетворитись на ядерну зброю.

"Іран просить Росію про допомогу в отриманні додаткового ядерного матеріалу та у виробництві ядерного палива", — заявили представники розвідки США CNN.

Попри те, що Російська Федерація отримує зброю від Ісламської Держави, досі незрозуміло чи РФ погодилась на такі умови. Росія раніше відкрито заявляла, що виступає проти того аби Іран мав ядерну зброю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Іран може напасти на Саудівську Аравію. Такі дані саудити надали американцям. Таким чином США та країни Ближнього Сходу повідомили про бойову готовність.

Також "Коментарі" писали, що окрім Ірану Росії зброю постачає КНДР. Речник Білого дому Джон Кірбі заявив, що Північна Корея хоче передати РФ артилерійські снаряди. США стежитимуть за цією діяльністю, пригрозив Кірбі у своєму зверненні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини