Головна Новини Світ Близький Схід Іран погрожує застосувати проти Ізраїлю зброю, яка раніше ніколи не використовувалась
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран погрожує застосувати проти Ізраїлю зброю, яка раніше ніколи не використовувалась

Після заяв про можливу відповідь Ізраїлю, Іран пригрозив застосувати абсолютно нову зброю. Експерт зі зброї та оборони розповів, яка це може бути зброя.

18 квітня 2024, 10:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Загрози Ірану щодо Ізраїлю стають все серйознішими. Щоб залякати уряд в Єрусалимі та не дати йому помститися за ракетну атаку в ніч проти 14 квітня, Тегеран робить таємничі військові натяки – погрожуючи застосувати абсолютно нову зброю.

Іран погрожує застосувати проти Ізраїлю зброю, яка раніше ніколи не використовувалась

Президент Ірану Ібрагім Раїсі. Фото з відкритих джерел

Іран відреагував на деякі заяви Ізраїлю про можливість відповіді на масовану  атаку Тегерану ракетами та безпілотниками. Керівник служби безпеки Ірану Абольфазл Амуей заявив, що якщо Ізраїль відповість, Іран "готовий застосувати зброю, яка ніколи раніше не використовувалася".

Цю риторику продовжив президент Ірану Ібрагім Раїсі який під час військового параду в Тегерані озвучив чергове попередження для Ізраїлю. За його словами, атака з понад 300 ракетами та дронами, більшість з яких збили ППО Ізраїлю та його союзників, була лише показовим явищем.

"Перша атака була навмисно обмежена і призначена як каральний захід, інакше нічого б не залишилося від сіоністського режиму", — сказав Раїсі.

Британський офіцер та експерт зі зброї та оборони Хеміш де Бреттон Гордон вважає, що Іран своїми заявами може натякати на застосування кількох видів: ядерної, хімічної чи біологічної.

Попри це Хеміш Гордон пояснює, що ймовірно заяви Ірану це блеф, який прозвучав через страх можливої відповіді Ізраїлю.

"Малоймовірно, що Іран має якусь нову, чудову зброю, про яку ніхто не знає, яка справді може мати вплив на Ізраїль чи Захід. Вони, очевидно, дуже сильно стурбовані тим, що ізраїльтяни завдадуть їм сильного удару", — вважає британський експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому Іран перетворився з союзника на заклятого ворога Ізраїлю.

Також "Коментарі" писали, що в Держдепі США пояснили, чому не підтримують Україну на такому ж рівні як і Ізраїль.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини