Головна Новини Світ США У Держдепі США пояснили, чому не підтримують Україну так, як Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі США пояснили, чому не підтримують Україну так, як Ізраїль

У США вважають, що виконують свої зобов'язання щодо допомоги Україні та надають необхідні засоби для захисту та наступальних дій для війни.

16 квітня 2024, 08:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Державного департаменту США Метью Міллер відповів, чому партнери успішно захистили Ізраїль від масованої атаки дронами та ракетами з Ірану, однак не роблять так з Україною. За його словами, Сполучені Штати "віддані Україні з першого дня" та надають допомогу для захисту та наступальних дій для повернення втрачених територій.

У Держдепі США пояснили, чому не підтримують Україну так, як Ізраїль

Речник Держдепу США Метью Міллер. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу журналісти запитали Метью Міллера, чому українці не заслуговують на такий самий захист, як Ізраїль. На це речник Держдепу відповів, що США допомагає Україні та виконує свої зобов’язання.

"Якщо ви подивіться на... наше зобов’язання перед Україною, воно включало значне забезпечення протиракетної оборони, щоб дозволити українським військовим збивати безпілотники та ракети", — сказав Міллер.

За його словами, адміністрація виділила мільярди доларів на зброю, яка допомагає захистити український народ від атак Росії.

"Ми віддані Україні з першого дня, і наша історія підтверджує це, коли ви дивитесь на міжнародну коаліцію, яку ми зібрали, щоб відповісти на агресію Росії, щоб притягнути Росію до відповідальності за допомогою санкцій та заходів експортного контролю", — додав Метью Міллер.

Речник Держдепу наголосив, що питання "трохи абсурдне", адже "не відповідає реальності" щодо підтримки США України. Міллер пояснює, що США надали Україні не лише засоби ППО, а й наступальне озброєння, яке дозволяє вести війну проти Росії та допомагає повертати втрачені території.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на питання різної допомоги від США щодо України та Ізраїлю відповів Джон Кірбі.

Також "Коментарі" писали про тривожне повідомлення з США щодо подальшої ситуації на війні в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

7

16 квітня 2024, 08:46

У Байдена натякнули про страх перед Росією: що заявив Кірбі Джерело: https://world.comments.ua/ua/news/usa/u-baydena-natyaknuli-pro-strah-pered-rosieyu-scho-zayaviv-kirbi-730069.html © Comments.ua


Новини