Головна Новини Світ Близький Схід Іран поскаржився в ООН: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран поскаржився в ООН: яка причина

Через можливість атаки Ізраїля по ядерних об'єктах Іран написав лист в ООН.

сьогодні, 14:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник Міністерства закордонних справ Ірану Есмаїл Багаї розповів, що Тегеран направив до ядерного наглядового органу ООН лист з критикою Ізраїлю, який нібито готується атакувати ядерні об’єкти. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Times of Israel.

Іран поскаржився в ООН: яка причина

Речник МЗС Ірану Есмаїл Багаї. Фото: mfa.gov.ir

Есмаїл Багаї звернувся до МАГАТЕ, яка є наглядовим органом НАТО щодо ядерних питань, через загрози з боку Ізраїлю. За його словами, Ізраїль розглядаючи можливість завдати ударів по ядерних об’єктах Ірану порушує резолюції ООН.

"Погрози атакувати ядерні об'єкти суперечать резолюціям ООН.... і засуджуються... ми надіслали листа про це до... ядерного наглядового органу ООН", — заявив речник.

The Times of Israel зазначає, що після того, як Іран випустив по Ізраїлю близько 200 балістичних ракет, ізраїльська армія почала нібито розглядати ядерні об'єкти Ірану, як потенційні цілі для атаки ЦАХАЛу.

Нагадаємо, що загострення на Близькому Сході почалось у жовтні 2023 року, коли бойовики з  підтримуваного Іраном ХАМАСу атакували Ізраїль, вбили цивільних, а частину взяли в полон. Як наслідок ЦАХАЛ провів операцію з зачистки Сектора Гази та ліквідував кількох лідерів організації, що викликало обурення в Ірану, який атакував Ізраїль ракетами. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США відправили до Ізраїлю сучасник ракетний комплекс.

Також "Коментарі" писали про попередження від Сполучених Штатів для Ірану. Адміністрація Байдена назвала крок, який буде вважатись війною проти Америки та призведе до серйозних наслідків для Тегерану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини