Головна Новини Світ США США попередили Іран: цей крок буде вважатись актом війни
commentss НОВИНИ Всі новини

США попередили Іран: цей крок буде вважатись актом війни

Сполучені Штати надіслали повідомлення Ірану з важливим попередженням.

сьогодні, 14:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

США заявили, що розглядатимуть будь-яку спробу замаху на життя колишнього президента Дональда Трампа як акт війни. Таке попередження було надіслано уряду Ірану, щоб запобігти будь-яким можливим загрозам. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Reuters.

США попередили Іран: цей крок буде вважатись актом війни

Президент США Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Американський чиновник на умовах анонімності розповів, що президент Джо Байден регулярно отримує інформацію про загрози, пов'язані з Іраном, і дав доручення уряду розкрити всі можливі змови проти колишніх посадовців США.

"Якщо Іран нападе на будь-кого з наших громадян, включаючи тих, хто продовжує служити США або тих, хто служив раніше, Іран зіткнеться з серйозними наслідками", — заявив речник Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт.

Передвиборчий штаб Трампа у вересні повідомив, що розвідка США попередила лідера республіканців про можливу загрозу з боку Ірану.

Іран заперечує будь-яке втручання у справи США, водночас звинувачуючи Вашингтон у втручанні у внутрішні справи країни, починаючи з 1953 року, коли стався державний переворот за підтримки США, а також після вбивства верховного військового командувача Ірану Касема Сулеймані у 2020 році. Тодішній президент Трамп віддав наказ про удар після отримання інформації про те, що Сулеймані планував атаки на американських дипломатів і військових на Близькому Сході.

Білий дім повідомив, що США уважно стежать за будь-якими погрозами з боку Ірану, підкреслюючи, що будь-які напади на американських громадян будуть мати "серйозні наслідки". Байден також дав розпорядження забезпечити внутрішні служби всіма необхідними ресурсами для захисту Трампа.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія не може самостійно ремонтувати власні літаки та звертається за допомогою до свого союзника.

Також "Коментарі" писали про результати опитування щодо виборів у США за три тижні до голосування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини