Головна Новини Світ Близький Схід Іран просив про допомогу у свого "ворога" після авіакатастрофи президента Раїсі: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран просив про допомогу у свого "ворога" після авіакатастрофи президента Раїсі: що відомо

Метью Міллер додав, що Штати так й не змогли допомогти Ірану через "логістичні причини"

21 травня 2024, 19:10
Поділіться публікацією:

Представники Іранського уряду  звертались  про допомогу до Сполучених Штатів  після авіакатастрофи з президентом  Ібрагімом Раїсі, але  Вашингтон "не зміг".

Іран просив про допомогу у свого "ворога" після авіакатастрофи президента Раїсі: що відомо

Авіакатастрофа президента Раїсі (фото з відкритих джерел)

Про це інформує  речник  Державного департаменту США Метью Міллер, на  якого  посилається  Reuters.

"Іранський уряд звернувся до нас із проханням про допомогу. Ми чітко дали їм зрозуміти, що запропонуємо допомогу, як ми робимо у відповідь на будь-яке прохання іноземного уряду в подібних ситуаціях", -  повідомив Міллер.

Речник Держдепу додав, що Америка  так і не змогла допомогти Ірану через "логістичні причини".

Надаючи відповідь на запитання, чи не стурбовані  США  тим, що Тегеран може звинувачувати Вашингтон в загибелі президента Ірану, голова Пентагону Ллойд Остін заперечив зв'язок між США та авіакатастрофою.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що чекає на Іран після смерті президента Раїсі20 травня, було офіційно підтверджено, що президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув добою раніше в катастрофі вертольота на кордоні з Азербайджаном. Обов'язки президента до нових виборів виконуватиме віце-президент Мухаммед Мохбар, який є прихильником Росії та протистояння із Заходом. 

Аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков запевняє, що загибель президента Раїсі не вплине ні на зовнішньополітичні процеси, які веде Іран, ні на внутрішні. Ні на іранську підтримку РФ, спільну участь у "осі зла", куди входить також Північна Корея.

Тож, продовжує він, світська влада (президент, віце-президент тощо) – це лише третій рівень влади у сучасному Ірані. Вони необхідні теократії, щоб вимовляти якісь слова на міжнародних конференціях, представляти Іран в ООН.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини