Головна Новини Світ Близький Схід Іран відреагував на нову операцію Ізраїлю: чи готовий вступити у війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран відреагував на нову операцію Ізраїлю: чи готовий вступити у війну

В Ірані обіцяють "рішучу реакцію" на операції Ізраїлю проти союзних угруповань

сьогодні, 07:52
Поділіться публікацією:

Влада Ірану обіцяє "рішучу реакцію" на операції Ізраїлю проти іранських союзників у регіоні Близького Сходу. Однак Тегеран, ймовірно, погано прорахував ризик, на який готовий вирішити Єрусалим. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Sky News.

Іран відреагував на нову операцію Ізраїлю: чи готовий вступити у війну

Іран. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу припускають, що перед масштабною атакою на ісламські угруповання, Ізраїль може визначити наступною найбільшою загрозою ядерні об'єкти Ірану. Негласні правила, які у минулому стримували прямий напад Ізраїлю на Іран, були перекреслені після вбивства лідера "Хезболли" в Лівані, ліквідації значної частини ХАМАСу у Секторі Газа та великих авіаударів з об'єктів хуситів у Ємені.

Зазначається, що тепер ізраїльські війська зважилися на ще один важливий крок – наземне вторгнення до Лівану, намагаючись завдати довготривалої шкоди "Хезболлі", — найбільшій воєнізованій силі регіону та найціннішому "страховому полісу" Ірану.

Швидкість та інтенсивність подій унеможливлюють прогнози щодо майбутнього. Однак, пріоритетним завданням для Ірану буде спроба відновити сили стримування. Але є ймовірність, підкреслюють журналісти, що робити крок у відповідь для Тегерана занадто пізно.

Видання зазначає, що дії Ізраїлю спрямовані на досягнення фундаментальної зміни балансу сил у регіоні, де "вісь опору" Тегерана — озброєні угруповання, що фінансуються, оснащуються та тренуються Іраном, і діють у його інтересах, — стала надзвичайно потужною силою.

ЗМІ зазначає, президент Ірану Масуд Пезешкіан засудив ізраїльські атаки проти "Хезболли", ХАМАСу та хуситів і пообіцяв рішучу відповідь, але при цьому не став уточнювати, якою саме буде ця відповідь.

"Ми не можемо вжити таких дій, і вони не залишаться без відповіді", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — почалося те, про що попереджали: куди попрямували ізраїльські війська .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини