Головна Новини Світ Близький Схід Іран викликав послів Британії, Франції та Німеччини: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран викликав послів Британії, Франції та Німеччини: яка причина

Іран звинувачує лідерів Європи у "подвійних стандартах"

15 квітня 2024, 11:15 comments1400
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ (МЗС) Ірану викликало послів Британії, Франції та Німеччини через їхні "подвійні стандарти" щодо ударів Тегерана по Ізраїлю. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Іран викликав послів Британії, Франції та Німеччини: яка причина

Іран. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що Берлін, Франція та Лондон засудили атаку Ірану на Ізраїль, яка відбулася в ніч на 14 квітня і стала відповіддю на удар посольству в Сирії.

У МЗС Ірану звинуватили вищезгадані країни у "подвійних стандартах", оскільки вони раніше виступили проти розробленої Росією заяви в Раді безпеки ООН, яка засудила б атаку Ізраїлю на іранське посольство в Сирії.

"Військові дії Ірану проти баз сіоністського режиму цілком вписуються у рамки права на законну оборону, передбаченого статтею 51 Статуту Організації Об'єднаних Націй, і є відповіддю на низку злочинів, включаючи нещодавній напад на посольський комплекс у Сирії", — заявили в МЗС Ірану.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи зміниться підтримка України після атаки Ірану на Ізраїль: які кроки робить Росія.

Також видання "Коментарі" повідомляло – атака Ірану на Ізраїль у ніч на 14 квітня з використанням сотень ракет та дронів актуалізувала питання протистояння авторитарних та демократичних режимів. У тому числі питання підтримки України у війні з Росією. Ізраїль в ООН навіть закликав дослухатися до слів президента України Володимира Зеленського про загрозу дій Тегерана та Москви для всього світу. Експерти розповіли порталу "Коментарі", чого Україні чекати від зарубіжних партнерів у найближчому майбутньому.

Раніше "Коментарі" писали – Ізраїль в ООН закликав прислухатися до слів Зеленського: про що йдеться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини