Головна Новини Світ Близький Схід Іран заявив, що ХАМАС готовий звільнити заручників, але є одна умова
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран заявив, що ХАМАС готовий звільнити заручників, але є одна умова

Іран заявив, що ХАМАС готовий звільнити заручників, якщо ізраїльські військові не відкриватимуть вогонь по Газі

16 жовтня 2023, 16:18
Поділіться публікацією:

У МЗС Ірану заявили, що ХАМАС потенційно готовий звільнити майже 200 заручників, яких він утримує, якщо Ізраїль припинить повітряні удари по Сектору Газа. Самі терористи не підтвердили, що робили таку пропозицію. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Times of Israel.

Іран заявив, що ХАМАС готовий звільнити заручників, але є одна умова

Іран. Фото: з відкритих джерел

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Ірану Насер Канаані на прес-конференції в Тегерані заявив, що представники ХАМАСу "заявили, що вони готові вжити необхідних заходів для звільнення громадян та цивільних осіб, які утримуються групами опору, але їхня думка полягала в тому, що такі заходи вимагають підготовки, яка неможлива за умов щоденних бомбардувань сіоністами різних районів Гази".

ХАМАС заявив, що обміняє полонених на тисячі палестинців, які утримує Ізраїль, у рамках односторонніх угод про обмін, які були досягнуті в минулому.

"Ми чули від опору, що вони не мають жодних проблем для того, щоб продовжувати опір", — сказав Канаані, звертаючись до Хамасу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Ізраїль, який після нападу ХАМАС 7 жовтня, який супроводжувався масовими вбивствами цивільних, розпочав масовані ракетно-бомбові удари по Сектору Газа та оголосив про намір ліквідувати ХАМАС як такий, поки так і не розпочав наземну операцію. При цьому керівництво США відповідно до того, що ХАМАС має бути знищено, але виступає проти захоплення ізраїльтянами Сектору Газа. У свою чергу Китай відрізняється антиізраїльськими заявами, в тоні тих, які вже звучали з РФ. За версією видання Bloomberg, саме Росія та Китай виграють від палестино-ізраїльської війни. Українська розвідка наголошує, що РФ допомагала бойовикам ХАМАС зброєю (видаючи це за допомогу з боку України), використовуючи терористичні атаки по Ізраїлю, зокрема з метою ослаблення підтримки нашої країни на міжнародній арені. Які висновки та прогнози можна зробити щодо ситуації на Близькому Сході другого тижня ескалації? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини