Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль готує морську операцію на узбережжі Лівану
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль готує морську операцію на узбережжі Лівану

Ізраїльська армія розширює свої військові дії на південному заході Лівану та планує морську операцію на узбережжі.

сьогодні, 13:21
Поділіться публікацією:

У вівторок військові офіційно повідомили про початок наземної операції проти бойовиків "Хезболли", націленої на інфраструктуру угруповання. За даними армії, операції наразі мають локальний характер, а Ізраїль продовжує зміцнювати свою присутність у цьому регіоні. Про це повідомляє Gospodarka Morska.

Ізраїль готує морську операцію на узбережжі Лівану

Військово-морські сили Ізраїлю. Фото з відкритих джерел

Військові сили попередили місцевих мешканців та відвідувачів пляжів уникати узбережжя Лівану, оскільки незабаром очікуються дії проти "Хезболли" з моря. Ізраїльська 146-а дивізія, яка бере участь у бойових діях, раніше діяла в секторі Газа та на Західному березі.

За оцінками Times of Israel, чисельність ізраїльських військових у Лівані може перевищувати 15 тисяч осіб. Тим часом заступник генерального секретаря "Хезболли" Наїм Касем заявив, що організація продовжує чинити опір ізраїльським військам і підтримує дипломатичні зусилля щодо припинення вогню.

Іран, як головний союзник "Хезболли", активно підтримує її зусилля та оголосив про початок серії переговорів з лідерами регіону. Ситуація в регіоні загострюється, а понад 20 країн, включаючи Польщу, вже організували евакуацію своїх громадян з Лівану.

Нагадаємо, Речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що Сполучені Штати скоординують разом з Ізраїлем відповідь на атаку Ірану, яка сталась 1 жовтня, коли іранська армія випустила близько 180 балістичних ракет по Ізраїлю.

Крім того, “Коментарі” писали, що президент Туреччини Реджеп Ердоган прокоментував військову операцію Ізраїлю у прикордонних районах Лівану та заявив, що наступною ціллю ізраїльських військ може стати Туреччина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини