Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль критично реагує на заяви України та викликає для пояснень посла
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль критично реагує на заяви України та викликає для пояснень посла

Ізраїль реагує на критику України щодо проросійської позиції уряду країни.

26 червня 2023, 11:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українське посольство розлютило Ізраїль через заяви, що ізраїльський уряд займає нейтральну позицію, яка по своїй суті розглядається як проросійська. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання TheTimes of Israel.

Ізраїль критично реагує на заяви України та викликає для пояснень посла

Український посол Євген Корнійчук. Фото з відкритих джерел

Українське посольство нагадало кілька заяв Ізраїлю з початку 2023 року та вказали, що "так званий "нейтралітет" ізраїльського уряду розглядається як чітка проросійська позиція".

Зокрема посольство України розцінило негативно поїздку очільника МЗС Ізраїлю Елі Коена до Києва, яку назвали "безрезультатною" та розкритикували заяви прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху вказавши, що вони були "цілком вигадані та спекулятивні". Нетаньяху минулого тижня заявив, що Ізраїль стурбований можливою передачею своєї військової техніки до України, адже згодом вона може бути використана Іраном проти його країни. Як приклад Нетаньяху навів протитанкову зброю, які Ізраїль почав знаходити біля своїх кордонів.

Через критику Ізраїлю видання The Times of Israel стверджує, що МЗС планує викликати українського посла Євгена Корнійчука для пояснень заяв щодо "проросійської політики" ізраїльського уряду.

Попри фінансову допомогу, яку надасть Ізраїль на суму 200 млн доларів кредитних гарантій та 22 млн, яку вже отримала Україна, Корнійчук критикує уряд через перенесення розгортання системи раннього попередження на вересень.

"Ці хлопці не поспішають. Вони не на війні", — сказав український посол Євген Корнійчук.

Раніше портал "Коментарі" писав про американського ведучого, який обізвав Зеленського та натякнув на його єврейські коріння.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський назвав Путіна королем антисемітизму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини