Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль оголосив про завершення операції проти Ірану: що відомо про масований удар
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль оголосив про завершення операції проти Ірану: що відомо про масований удар

Ізраїль завершив удари «відплати» по Ірану

сьогодні, 08:00
Поділіться публікацією:

Армія оборони Ізраїлю заявила, що завершила нічні авіаудари по іранських військових об'єктах. В ударах на відстані близько 1600 кілометрів від Ізраїлю брали участь десятки літаків, включаючи винищувачі, заправники та розвідники. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times of Israel.

Ізраїль оголосив про завершення операції проти Ірану: що відомо про масований удар

Ракетний удар по Ірану. Фото: із відкритих джерел

Повідомляється, що всі літаки успішно виконавши поставлені завдання, благополучно повернулися до Ізраїлю. Удари завдавали кілька хвиль протягом кількох годин у різних районах Ірану.

"Удару було завдано, і місія була виконана. Наші літаки благополучно повернулися додому", — йдеться в заяві Армії оборони Ізраїлю.

Армія оборони Ізраїлю стверджує, що ударів було завдано по іранських військових об'єктах, включаючи батареї ППО та об'єкти з виробництва балістичних ракет, які використовувалися при іранських атаках на Ізраїль 1 жовтня та 14 квітня.

Крім того, військові заявляють, що ці удари надали ВПС Ізраїлю "ширшу свободу дій у повітрі в Ірані" і що вони мають широкий вибір цілей, які вони можуть вразити в ході майбутніх операцій, якщо це буде потрібно.

Збитки, завдані ударами, будуть визначені згодом, заявляють в Армії оборони Ізраїлю, додавши, що Іран заплатив ціну за свої атаки на Ізраїль.

Після завершення ізраїльських ударів по Ірану офіційний представник Армії оборони Ізраїлю контр-адмірал Даніель Хагарі в заяві англійською мовою попередив, що якщо Іран "зробить помилку", пішовши на подальшу ескалацію, Ізраїль відповість.

У свою чергу офіційний Тегеран заявив, що його система ППО успішно відбила атаки Ізраїлю, проте деяким об'єктам було завдано "обмежених збитків".

У заяві іранської протиповітряної оборони йдеться про те, що Ізраїль атакував військові об'єкти в провінціях Тегеран, Хузестан та Ілам.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Близькому Сході щось планується: кого США терміново перекинули до Ізраїлю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини