Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль переглянув свій план щодо ХАМАСу: у США розповіли, що змінилося
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль переглянув свій план щодо ХАМАСу: у США розповіли, що змінилося

Переговори Ізраїлю зі Сполученими Штатами дали свій результат

4 листопада 2023, 10:25
Поділіться публікацією:

В адміністрації президента США заявляють, що Ізраїль "значно удосконалив" свій початковий військовий план війни проти ХАМАС після переговорів зі Сполученими Штатами. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Times of Israel.

Ізраїль переглянув свій план щодо ХАМАСу: у США розповіли, що змінилося

Загострення на Близькому Сході. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що високопосадовець адміністрації Джо Байдена під час телефонної розмови з журналістами на умовах анонімності заявив, що Ізраїль після переговорів зі США "значно вдосконалив" початковий план.

"Вони значно вдосконалили те, що спочатку було їхнім планом", — сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи обговорює Вашингтон з Ізраїлем кількість жертв серед цивільного населення, що зростає, високопосадовець наполягає на тому, що США "задають складні питання, постійно запитують і домагаються ясності щодо цілей, яких вони прагнуть досягти".

Високопосадовець також заявив, що заклик до припинення вогню після настання ХАМАСу 7 жовтня не був би правильною політикою для США.

Припинення вогню "залежить від того, чи будуть ізраїльтяни відчувати себе в безпеці і чи не станеться чогось подібного знову", — каже чиновник.

З іншого боку, "пауза" дозволила б забезпечити безпечний прохід цивільних осіб та збільшити потік допомоги до Гази.

Разом з тим ЦАХАЛ у суботу вранці повідомив, що наземна операція в Секторі Гази триває, а ізраїльські війська "вбили десятки терористів і знищили терористичну інфраструктуру ХАМАСу".

Читайте також на порталі "Коментарі" – чотири тижні триває війна Ізраїлю з ХАМАС. Ізраїльська армія (ЦАХАЛ) заявила про оточення сектора Гази і намір почати видавлювання і знищення терористів-хамасівців, що там засіли. У свою чергу, представники ХАМАС заявили, що повторюватимуть атаки, подібної до тієї, що сталася 7 жовтня, поки не знищать Ізраїль. Росія очевидно підіграє ХАМАС. А США, які стоять на боці Ізраїлю, намагаються запобігти ще більшій ескалації. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" висновками про те, що відбувається на Близькому Сході на даний момент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини