Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль почав масовану атаку на Ліван: "Хезболла" заявила про початок нової війни (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль почав масовану атаку на Ліван: "Хезболла" заявила про початок нової війни (ВІДЕО)

Ситуація між "Хезболлою" та Ізраїлем загострилася після того, як ізраїльські воїни розпочали свою операцію у Секторі Газа.

19 вересня 2024, 21:30
Поділіться публікацією:

  Ізраїльські військові здійснили авіаудари по об'єктах "Хезболли" в Лівані 19 вересня. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила про атаку у своєму Telegram-каналі, зазначивши, що удари спрямовані на знищення терористичного потенціалу та інфраструктури бойовиків.

Ізраїль почав масовану атаку на Ліван: "Хезболла" заявила про початок нової війни (ВІДЕО)

Атака на Ліван (фото з відкритих джерел)

"ЦАХАЛ завдає ударів по цілям "Хезболли" в Лівані, щоб знищити терористичний потенціал та інфраструктуру "Хезболли", — йдеться у повідомленні Армії оборони Ізраїлю.

За інформацією ЦАХАЛ, південна частина Лівану була перетворена "Хезболлою" на зону бойових дій, де бойовики використовують будинки цивільних як зброю, будуючи тунелі під ними та використовуючи місцевих жителів як живий щит.

"ЦАХАЛ прагне забезпечити безпеку на півночі Ізраїлю, щоб жителі могли повернутися до своїх будинків, а також досягти всіх цілей війни", — уточнило військове командування Ізраїлю.

Ізраїльські військові підкреслили, що метою операції є забезпечення безпеки північних територій країни, аби місцеві мешканці могли повернутися до своїх домівок. Крім того, Ізраїль прагне досягти стратегічних цілей у поточному конфлікті.

У мережі з'явилися фото та відео, які демонструють наслідки авіаударів по об'єктах у Лівані, а також проліт ізраїльських винищувачів над Бейрутом, столицею країни.

Лідер "Хезболли" Хасан Насралла звинуватив Ізраїль у розв'язанні війни, заявивши, що метою ізраїльської операції було знищення 5000 бойовиків протягом двох хвилин. Ізраїльський 12 канал також повідомив, що почалася третя ізраїльсько-ліванська війна.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Ізраїлі заявили про початок нової фази війни Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант оголосив про зміну пріоритетів, зокрема про переміщення уваги на північний фронт, де виникла загроза з боку бойовиків організації "Хезболла". Він зазначив, що Ізраїль стоїть на порозі нової стадії війни, що потребує відповідної адаптації. Основним завданням держави на цьому етапі є гарантування безпеки жителів північних регіонів та забезпечення їх повернення до своїх домівок. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини