Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль поставив ультиматум мешканцям сектору Гази: ООН застерігає від «катастрофи»
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль поставив ультиматум мешканцям сектору Гази: ООН застерігає від «катастрофи»

В ООН закликають Ізраїль скасувати указ про наземну операцію в секторі Газа

13 жовтня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Ізраїльське керівництво не збирається відмовлятися від своїх намірів провести наземну операцію у секторі Газа. Саме тому військове командування країни вже попередило ООН, що все населення північної частини сектору Газа, яке становить понад 1 мільйон осіб, має протягом 24 годин переїхати на південь. Інакше без жертв серед мирного населення під час військової спецоперації обійтися не вдасться. Як передає портал "Коментарі", про це пише The New York Times.

Ізраїль поставив ультиматум мешканцям сектору Гази: ООН застерігає від «катастрофи»

Напад ХАМАС на Ізраїль

Видання цитує заяву прес-секретаря ООН Стефана Дюжарріка, який зазначив, що ООН виступила з чіткою позицією – наказ про намір провести наземну військову операцію у секторі Газа має бути скасовано. В іншому випадку ті події, які вже призвели до трагедії, можуть призвести до справжнісінької катастрофи.

"ООН вважає за неможливе, щоб таке переміщення відбувалося без руйнівних гуманітарних наслідків", — заявив Дюжжарик.

Наголошується, що ізраїльські військові поставили перед фактом обов'язкової евакуації також працівників освітніх закладів, лікарень. Військові Ізраїлю закликають місцевих жителів не намагатися ховатись у школах, лікарнях, адже це їх може не вберегти від загибелі.

Видання зазначає, що ізраїльські військові вже взяли в облогу сектор Газа і тепер чекають лише команди почати військову операцію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — триває ескалація на Близькому Сході, де після кривавої атаки ХАМАС, що трапилася 7 жовтня, на Ізраїль пішла жорстка відповідь ізраїльської армії (ЦАХАЛ) по Сектору Газа. Є ризик переростання локальної війни на глобальну, якщо проти Ізраїлю виступлять не лише ХАМАС (контролюючий сектор Газа), а й Ліван, Сирія, Іран та палестинці Західного берега річки Йордан. Західний світ на чолі зі США у цій ситуації став на бік Ізраїлю. Українська влада також однозначно висловлює свою підтримку саме ізраїльтянам, проводячи паралелі між тероризмом ХАМАС та РФ. У свою чергу Росія не приховує симпатій до палестинців, традиційно звинувачуючи в ескалації США. Про що говорить ситуація в Ізраїлі та навколо нього (у тому числі у сприйнятті цього конфлікту світом) зараз, як вона може розвиватися далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини