Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль прийняв несподіване рішення щодо генсека ООН: що йому заборонили
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль прийняв несподіване рішення щодо генсека ООН: що йому заборонили

Антоніу Гутеррешу оголошений в Ізраїлі персоною нон грата.

сьогодні, 15:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заборонив генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу в'їзд до країни, оголосивши його персоною нон грата. Причиною такого рішення стало те, що Гутерреш не зміг однозначно засудити напад Ірану на Ізраїль.

Ізраїль прийняв несподіване рішення щодо генсека ООН: що йому заборонили

Генсек ООН Антоніу Гутерреш. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що той, хто не засуджує злочинні дії Ірану, не повинен мати права відвідувати Ізраїль. 

"Кожен, хто не може однозначно засудити злочинний напад Ірану на Ізраїль, як це зробили майже всі країни світу, не заслуговує ступати на землю Ізраїлю", — написав Кац у X.

Також Кац розкритикував генсека ООН за його позицію стосовно останніх подій, зокрема за словами ізраїльського дипломата Гутерреш досі не засудив масові злочини, вчинені бойовиками ХАМАС 7 жовтня. 

"Генеральний секретар, який надає підтримку терористам, ґвалтівникам і вбивцям ХАМАС, "Хезболли", хуситам, а тепер і флагману глобального тероризму — Ірану, запамʼятається як пляма в історії ООН", — додав Кац.

Зазначимо, що нещодавно генсек ООН Гутерреш висловився щодо ситуації на Близькому Сході, де закликав до припинення вогню.

"Я засуджую розширення конфлікту на Близькому Сході — ескалація за ескалацією. Це має припинитися. Нам конче потрібне припинення вогню", — сказав Гутерреш.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії знайшли "винних" у військовому конфлікті на Близькому Сході.

Також "Коментарі" писали про реакцію Трампа на ракетну атаку Ірану по Ізраїлю. За словами колишнього президента США, світ наближається до Третьої світової війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини