Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль в ООН закликав прислухатися до слів Зеленського: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль в ООН закликав прислухатися до слів Зеленського: про що йдеться

Ізраїль нагадав усьому світу про загрозу дій Тегерана та Москви

15 квітня 2024, 08:05 comments1178
Поділіться публікацією:

Представник Ізраїлю при Організації Об'єднаних Націй Гілад Ердан на спеціальному засіданні Ради Безпеки ООН щодо іранської масованої атаки закликав дослухатись до слів президента України Володимира Зеленського про загрозу дій Тегерана та Москви для миру.

Ізраїль в ООН закликав прислухатися до слів Зеленського: про що йдеться

Представник Ізраїлю при ООН Гілад Ердан. Фото: із відкритих джерел

Ізраїльський дипломат, говорячи про напад Ірану на Ізраїль минулої ночі, порівняв дії цієї країни з "Третім рейхом" у першій половині минулого століття, та режимом нацистської Німеччини Адольфа Гітлера зокрема.

За його словами, усе, до чого "торкається" нинішня влада Ірану, несе загрозу, у тому числі і для мусульман. У цьому контексті Ердан нагадав про придушення акцій протесту в Тегерані кілька років тому (антиурядові протести 2022 року), та зазначив, що під час атаки минулої ночі по Ізраїлю із застосуванням дронів-камікадзе та ракет різних типів поранення отримала дівчинка-бедуїнка.

Також представник Ізраїлю в ООН попередив, що Іран активно продовжує дії щодо розробки ядерної зброї, а також готує інтерконтинентальні балістичні ракети, тому є потенційна загроза від застосування такого озброєння для усього світу.

Крім того, Ердан заявив на спецзасіданні Радбезу ООН, що через передані Тегераном Москві ударні дрони типу "Шахед" загинула значна кількість українських мирних громадян під час регулярних повітряних атак з боку Росії.

"Президент (Ред. – України) Зеленський, засуджуючи іранську атаку минулої ночі, сказав: "Звук безпілотників "Шахед", інструмента терору, однаковий у небі над Близьким Сходом і Європою". Дослухайтеся до президента Зеленського та прокиньтесь!" — Закликав ізраїльський дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США пояснили, чому спроба Ірану вдарити по Ізраїлю "у російському стилі" провалилася.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини