Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль відкладе наземну операцію у Газі: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль відкладе наземну операцію у Газі: яка причина

За інформацією ЗМІ, Ізраїль не розпочне наземну операцію в Газі до закінчення візиту Байдена

17 жовтня 2023, 14:05
Поділіться публікацією:

Лише невелика ймовірність, що Ізраїль розпочне військову наземну операцію у Секторі Газа найближчим часом. Принаймні поки триватиме візит президента США Джо Байдена до країни ізраїльський уряд не зважиться на такий крок. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецьке видання "Der Spiegel".

Ізраїль відкладе наземну операцію у Газі: яка причина

Ізраїль. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що з'являється "все більше ознак" того, що операція Ізраїльських сил оборони (ЦАХАЛ) у Секторі Газа не розпочнеться доти, доки американський президент не завершить свій візит солідарності до країни.

У мережі вже з'явилися кадри прибуття Джо Байдена до Ізраїлю. Очікується, що під час свого візиту глава Білого дому зустрінеться, зокрема, з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньяху.

За даними німецького видання, практично неможливо, щоб Ізраїль "виступив проти Байдена щодо розміщення наземних військ під час його візиту".

Читайте також на порталі "Коментарі" — загострення на Близькому Сході, яке почалося з нападу ХАМАС на Ізраїль, продовжується. Хамасівці раптом визнали "помилкою" масові вбивства цивільних ізраїльтян, а також заявили, що мешканці Сектору Газа не покинуть його, хоч армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) давала їм на цей час. Анонсована наземна операція після низки бомбардувань та ракетних ударів поки не розпочалася. При цьому Іран дав зрозуміти, що у війну вступить підконтрольна йому ліванська "Хезболла", якщо масовані удари по Газі не припиняться. Ну а Саудівська Аравія, переговори про яку щодо нормалізації відносин з Іраном під модерацією США виходили вже на завершальну стадію, передбачувано їх призупинила. Що можна сказати про ситуацію на Близькому Сході зараз? Який сценарій подальшого розвитку подій видається найбільш реалістичним? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини