Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль відмовив Україні в постачанні зброї, але хоче взяти участь в розробці системи раннього попередження
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль відмовив Україні в постачанні зброї, але хоче взяти участь в розробці системи раннього попередження

Ізраїль, який має складні стосунки з Іраном відмовив Україні в постачанні зброї.

19 жовтня 2022, 15:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц повідомив, що його країна не буде постачати жодних систем озброєнь для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ізраїльське інформаційне видання Jerusalem Post.

Ізраїль відмовив Україні в постачанні зброї, але хоче взяти участь в розробці системи раннього попередження

Міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц. Фото з відкритих джерел

За словами Бенні Ганца офіційна позиція Ізраїлю стосовно України не змінилась, постачання зброї не буде, але урядовець повідомив, що його країна згодна допомогти Україні створити систему раннього попередження ударів.

"Наша політика щодо України не зміниться — ми будемо продовжувати її підтримувати, але ми не будемо надавати зброю. Ми попросили українців поділитися інформацією щодо їхніх потреб і запропонували допомогу в розробці рятувальної системи раннього попередження", — сказав Міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц

Така заява прозвучала на брифінгу послів країн Європейського Союзу. Перед цим український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відкрито заявив, що Ізраїль має допомогти Україні. За словами Кулеби, ворог Ізраїлю постачає Росії зброю. Український урядовець має на увазі Іран та його дрони-камікадзе Shahed 131 та Shahed 136.

За матеріалами The New York Times Ізраїль передає розвідувальну інформацію про іранські дрони для України, які використовує армія РФ під назвою "Герань-2".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Російська Федерація планує замовити в Ісламської держави нові дрони-камікадзе Arash-2, які здатні нести потужніший заряд боєголовок ніж Shahed 136.

Також "Коментарі" писали про те, що в Росії хотіли вручити повістку жінці, яка є громадянкою Ізраїлю.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

4444

19 жовтня 2022, 17:00

СЕКС Знакомства нeподалекy, без oбязатeльств и дeнeг (здесь много девyшек для сeксa на pазок): бесплатно, анонимно, просто попробуй и тебе понравиться ------- https://paply.org/naraz


Новини