Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль відреагував на удар по лікарні в Секторі Гази: озвучив докази
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль відреагував на удар по лікарні в Секторі Гази: озвучив докази

Ізраїль заперечує причетність до ракетного удару по лікарні в Секторі Гази та оприлюднив докази.

18 жовтня 2023, 11:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прессекретар армії Ізраїлю Даніель Хагарі дав пресконференцію щодо трагедії у Секторі Гази, де у лікарню влучила ракета та за попередньою інформацією вбила понад 500 людей. У своєму виступі Хагарі наводить аргументи, що звинувачення в бік Ізраїлю є безпідставними.

Ізраїль відреагував на удар по лікарні в Секторі Гази: озвучив докази

Речник армії Ізраїлю Даніель Хагарі. Фото: Гіл Коен-Маген/AFP/Getty Images

Під час виступу Даніель Хагарі закликав не поширювати ЗМІ брехню ХАМАС та чекати висновків про перевірку достовірної інформації. Саме тому, за словами речника ЦАХАЛу Ізраїль вивчав інцидент понад 5 годин, щоб проаналізувати усю ситуацію.

"Цей інцидент показує, як звинувачення у цій справі, фальшиві та безпідставні, висунуті терористами проти Ізраїлю, можуть поширюватися та розпалювати напругу в регіоні", — заявив Хагарі.

Під час брифінгу Даніель Хагарі озвучив три основні докази непричетності Ізраїлю до удару по лікарні в Секторі Гази:

  • підтвердили, що не було запущено ракет в цей регіон з боку ЦАХАЛу;
  • радарна система відслідкувала рух ракет бойовиків ХАМАСу в Секторі Гази;
  • розвіданні про бойовиків, які говорять, що влучили в лікарню.

Даніель Хагарі заявив, що згідно з аналізом ізраїльської армії ЦАХАЛ не запускав ракет по лікарні, а радарна система зафіксувала пуски ракет з боку ХАМАС, які були випущенні безпосередньо біля лікарні.

"Є два незалежних відео, які показують невдачу запуску ракети та продовження польоту ракети до землі в Секторі Газа, що падає на території лікарні", — стверджує прессекретар армії Ізраїлю.

Ще одним доказом Хагарі називає розвіддані Ізраїлю, які перехопили розмову бойовиків. У ній вони говорять, що ракета дала осічку та влучила у лікарню.

"Існування ракетного палива викликало більший вибух, ніж сама боєголовка. І це спричинило пошкодження, вибухи, які ми бачимо", — підсумував Даніель Хагарі та додав, що Ізраїль має виграти цю "інформаційну війну доказами, а не брехливими заявами".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що терористичне угруповання Хезболла оголосила "день безпрецедентного гніву" для Ізраїлю.

Також "Коментарі" писали про США, які мали план підірвати в Ізраїлі понад 500 ядерних бомб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

18 жовтня 2023, 10:25

Такі руйнування і жертви могла спричинити тільки військова ракета, а ні ракета ручного складання. Цей терористичний акт ізраїльського нацизму можна порівняти зі знищенням театру у Маріуполі. Не здатні впоратись з героїчною боротьбою окупованих палестинців за свободу, юдейський фашизм перекладає свою злобу на мирне населення. Всі корумповані мовчать бо в світі діють стандарти коли юдеям можна будь-який геноцид. Україна знає як її розікрали і зруйнували юдеї яким вона повірила.


Новини