Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль змінив своє рішення щодо військової операції в секторі Газа: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль змінив своє рішення щодо військової операції в секторі Газа: яка причина

Військові армії Ізраїлю вирішили поки не проводити масштабні військові дії на території сектору Гази.

15 жовтня 2023, 13:05 comments2679
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після нападу ХАМАС, Ізраїль оголосив, що готується до військової операції в секторі Гази. Метою таких дій буде знищення політичного та військово керівництва ХАМАС, який контролює територію Палестини у секторі Гази. Однак тепер Ізраїль змінив рішення щодо початку військових дій.

Ізраїль змінив своє рішення щодо військової операції в секторі Газа: яка причина

Ізраїль не атакуватиме сектор Гази через погодні умови. Фото з відкритих джерел

Згідно з інформацією видання NY Times, яке посилається на полковника Голана Ваха, Ізраїль планував розпочати свою атаку у вихідні, ймовірно 14-15 жовтня. Однак попередні плани були відкладені на кілька днів через погодні умови. Саме вони ускладнили б ізраїльським пілотам та операторам дронів забезпечити прикриття наземних військ Ізраїлю, які б увійшли в сектор Гази.

Крім піхоти, ЦАХАЛ також планує залучити до військової операції танки, саперів, спецназівців. За планом ці сухопутні війська мали б прикривати бойові літаки, вертольоти, безпілотники та артилерія, яка б здійснювала обстріли з території суші та моря.

"Їх мета — це розгром ХАМАСу та знищення його лідерів після бійні, яку вони вчинили", — повідомив речник Армії Ізраїлю контрадмірал Даніель Хагарі та додав, що "ця організація не керуватиме сектором Гази військово і політично".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у КНР виступили з заявою, де розкритикували діяльність армії Ізраїлю на Близькому Сході. Крім того, Іран передав критичне повідомлення Ізраїлю, де заявив про готовність до активних дій у разі перетину "червоних ліній" з боку ізраїльських військових у секторі Гази.

Також "Коментарі" писали про Ізраїль, який завдав атаки по сусідній країні та атакував аеропорт в сирійському місті Алеппо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини