Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїльтянин відповідає на незручні питання про військовий конфлікт з ХАМАС
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїльтянин відповідає на незручні питання про військовий конфлікт з ХАМАС

Які думки середньостатистичного ізраїльтянина на військовий конфлікт між Ізраїлем та палестинською організацією ХАМАС.

12 листопада 2023, 08:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Громадянин Ізраїлю призовного віку у соціальній мережі Reddit відповів на популярні та незручні питання користувачів щодо загострення палестино-ізраїльського військового конфлікту.

Ізраїльтянин відповідає на незручні питання про військовий конфлікт з ХАМАС

Ізраїльський військовий. Фото з відкритих джерел

Як ХАМАС зміг прорвати кордон, якщо Ізраїль має найсильнішу розвідку та охорону кордонів у світі.

Ми не знаємо остаточно, що стало причиною збою розвідки. Деякі солдати, робота яких полягає в тому, щоб спостерігати за кордоном через камери, сказали, що їхні камери були заблоковані або нейтралізовані. Я справді не знаю, що стало причиною провалу розвідки, я припускаю, що ми дізнаємося про це в найближчі тижні, місяці та роки.

Здається, багато ізраїльтян призовного віку втрачають довіру до нинішнього уряду, тому що не всі хочуть воювати. Наскільки вас дратує, що деякі люди не працюють і просто вивчають Тору цілий день?

Хоча я сприймаю їх як братів, я вважаю, що харедіми є проблематичними. Вони не роблять великого економічного внеску для держави. Їхнє ставлення до меншин також може бути жахливим і створювати нам усім погану репутацію. Я не думаю, що їх потрібно звільняти від служби. Мене це дратує.

Чому ізраїльтяни-араби та ізраїльтяни-євреї мають різні школи та навчальні програми?

Наявність окремих шкіл не є предметом обговорення для багатьох різних етнічних і релігійних груп. Ізраїль вирішив, що найкраще надати кожній групі свою автономію, коли йдеться про освіту, щоб усі були задоволені. Крім того, варто зазначити, що араби навчаються арабською, а євреї – івритом. Зрозуміло, що для арабів важливо зберегти свою власну мову та навчати її наступним поколінням. Це не означає, що вони не вивчають іврит. Деякі євреї також вивчають арабську мову. Це факультатив у державних школах.

Як канадець я знаю, що живу на вкраденій землі. Мені, безумовно, було б важко узгодити свої особисті переконання (які є промирними, але не пацифістськими/антивоєнними) з приєднанням до армії моєї країни. Особисто я волів би сидіти у в’язниці, ніж брати участь у будь-яких подальших збройних спробах вкрасти ту малу землю, що ми залишили корінним народам.

Правда в тому, що люди тут бояться другого Голокосту, це завжди було в голові людей, і 7 жовтня вивело це на перший план. Хоча я не погоджуюся з багатьма діями військових, я справді відчуваю, що ми всі були б мертві без них, і як людина, яка народилася тут і має жити з тим, що мені дали, я думаю, я відчуваю, що мені потрібно зробити все можливе, щоб забезпечити своє власне виживання. 

Якщо ви заходите в чийсь будинок, займаєте його кімнати і заганяєте їх у кут. Чи будете ви здивовані, якщо вони застосують силу, щоб усунути вас?

Я не думаю, що це чудова аналогія. Єврейська імміграція – це те, що відбувалося тривалий час, починаючи з кінця 19 століття, коли територія все ще була під контролем Османської імперії. Багато незаселеної землі, як і колишні райони Тель-Авіва (заснований у 1905 році). Багато землі також було куплено різними єврейськими благодійниками, щоб євреї, які втікали від погромів у Росії, мали де жити. І так, 1948 рік приніс вигнання арабів і їхню землю забрали. Я сподіваюся, що ми знайдемо рішення, за допомогою якого вони зможуть повернутися на свою землю. Їм точно завдано шкоди, багато землі відібрано примусово, але характеризувати всю країну як вкрадену – некоректно.

Чи вважаєте ви те, що відбувається в Газі, невибірковим геноцидом, як це дехто зображує? Яке зараз ставлення та атмосфера в Ізраїлі.

Мені ще належить переглянути всілякі докази, які наводять люди, але зараз я не вірю або не хочу вірити, що тут був вибірковий геноцид. Причина, чому я це кажу, полягає в тому, що якби це було так, чому б наземні сили увійшли в Газу? Якби ЦАХАЛ хотів убити всіх, вони б просто бомбили здалеку, не ризикуючи жодним солдатом. Вони б також не надсилали наказ про евакуацію. Ось що для мене має сенс. Інтерв’ю в місцевих новинах також повні військових чиновників, які описують дії, вжиті для запобігання жертвам серед цивільного населення. Однак я все ще сподіваюся на припинення вогню, тому що невинні мирні жителі продовжують гинути.

Що ви думаєте про рішення з 3 країнами? Ізраїль, Палестина та Єрусалим. Єрусалим став би священним містом, яким керували б євреї, християни та мусульмани.

Якби це гарантувало мир, процвітання, свободу та стабільність, я б не був проти, але я однозначно в меншості, коли йдеться про це. Для більшості ізраїльтян і палестинців контроль над Єрусалимом не підлягає обговоренню.

Який загальний настрій середньостатистичного ізраїльтянина? 

Ну, я б сказав, що середня людина тут вважає, що євреї мають право, навіть обов’язок жити тут з релігійних, культурних та історичних причин. Думки щодо палестинців і найкращого вирішення конфлікту дуже відрізняються від людини до людини. Я б сказав, що для пересічної людини найважливіше те, що Ізраїль продовжує існувати як єврейська держава. Крім того, я вважаю, що справді важко точно визначити середнє значення, оскільки існує велика розбіжність у думках.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль різко відреагував на цинічні заяви Росії в ООН.

Також "Коментарі" писали про міністра спадщини Ізраїлю, який погодився на варіант скинути ядерну бомбу на Сектор Гази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини