Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїльський танк завдав удару по Єгипту: що відомо про ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїльський танк завдав удару по Єгипту: що відомо про ситуацію

Армія Ізраїлю випадково атакувала прикордонний пост у Єгипті.

23 жовтня 2023, 09:53
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

За даними армії Єгипту Ізраїль влучив у єгипетські позиції поблизу кордону з Сектором Гази. Ізраїль підтвердив цю інформацію та заявив, що постріли по Єгипту сталось випадково. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву ізраїльської армії.

Ізраїльський танк завдав удару по Єгипту: що відомо про ситуацію

Ізраїль завдав удару по території Єгипту. Фото з відкритих джерел

Інцидент з пострілом ізраїльського танка стався ввечері 22 жовтня. Після розголосу в ЗМІ ізраїльська армія виступила з офіційною заявою та висловила жаль щодо інциденту.

"Нещодавно танк ЦАХАЛу випадково влучив у єгипетський пост поблизу кордону в районі Керем Шалом. За фактом інциденту проводиться розслідування, деталі встановлюються", — йдеться у заяві ЦАХАЛу

Як повідомляє Al Jazeera у Єгипті підтвердили наявність інциденту, однак не повідомили про кількість поранених військових. За інформацією видання очевидці чули вибух після якого до кордону приїхали машини швидкої допомоги з боку Єгипту.

Старший політичний аналітик Al Jazeera Марван Бішара вважає, що інцидент може ще більше збільшити прірву між відносинами Ізраїлю та Єгипту, які зазнають погіршення через атаку ХАМАС на Ізраїль та відповідь ЦАХАЛу по Секторі Гази.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єрка Італії Джорджія Мелоні назвала справжню мету атаки ХАМАС на Ізраїль. За її словами палестинські бойовики намагаються втягнути світ у пастку.

Також "Коментарі" писали, що український політичний оглядач Віталій Портников вважає, що крім війни в Україні та конфлікту на Близькому Сході, у світі може відбутись ще щонайменше три протистояння. Зокрема це стосується Кавказу, Африки та Далекого Сходу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини