Головна Новини Світ Близький Схід Катар домовляється з талібами про створення гуманітарних коридорів в Афганістані
commentss НОВИНИ Всі новини

Катар домовляється з талібами про створення гуманітарних коридорів в Афганістані

Міжнародний аеропорт Кабула поки не працює

4 вересня 2021, 04:23
Поділіться публікацією:

Катар почав процес переговорів із керівниками терористичної організації "Талібан" про відкриття гуманітарних коридорів в Афганістані. Про це повідомляє Reuters.

Катар домовляється з талібами про створення гуманітарних коридорів в Афганістані

Афганістан (фото з відкритих джерел)

Представник міністерства закордонних справ Катару Мутлак бін Маджед Аль Кахтані заявив, що Доха намагається домовитися про те, щоб в Афганістані відкрили кілька гуманітарних кордонів з метою запобігання голодуванню населення. Аль Кахтані знаходиться в Кабулі з п'ятниці, 3 вересня. Він бере участь у переговорах по формуванню інклюзивного афганського уряду і відновлення роботи аеропорту Кабула.

Влада "Талібану" вже поставила країну на межу економічного колапсу. Банки в країні не працюють понад два тижні, запасів їжі залишилося на чотири тижні, таліби не хочуть впускати представників міжнародних організацій, які б допомогли населенню, надавши необхідну медичну або гуманітарну допомогу.

Міжнародний аеропорт Кабула поки не працює. В Управлінні цивільної авіації Афганістану повідомили, що виконують технічні роботи, щоб відновити міжнародні рейси. Для цього слід налагодити роботу радіолокаційної системи для спостереження за польотами. У відомстві пояснили, що як тільки усі технічні роботи будуть завершені — аеропорт почне функціонування у звичайному режимі.

Нагадаємо, армія радикалів "Талібану" хоче захопити останню афганську провінцію Панджшер, де ще утримують владу залишки афганського уряду. Тепер цим терористам допомагають одновірці терористичного угрупування "Аль-Каїда". Бойовики не зважають на втрати, які понесли, і хочуть захопити останню бунтарську місцевість, що їм не здається і намагається протистояти. В афганський рух опору об'єдналися вцілілі представники правоохоронних органів і афганського уряду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини