Головна Новини Світ Близький Схід Китай надасть $31 млн для допомоги уряду Талібів в країні: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай надасть $31 млн для допомоги уряду Талібів в країні: що відомо

Також Пекін надасть Афганістану 3 мільйони доз вакцини від COVID-19

8 вересня 2021, 23:55
Поділіться публікацією:

Уряд Китаю, який налагодив торгівельні зв’язки з представниками талібів, дотримується позиції, що створення войовничими терористами нового уряду в країні — це припинення анархії. Китайська влада буде підтримувати ділові зв’язки з його керівниками .

Китай надасть $31 млн для допомоги уряду Талібів в країні:  що відомо

Китай допоможе уряду Талібану (фото з відкритих джерел)

 Таку заяву озвучив керівник міністерства закордонних справ КНР Ван І.

 За словами впливового китайського посадовця, від них до Афганістану надійде допомога на загальну суму понад 31 мільйон доларів. Це – продовольство, зимова одежа та медикаменти. Так само, безкоштовно  для Кабулу буде поставлено 3 мільйони доз вакцин.

Керівник зовнішньополітичного відомства наголосив, "що їх країна з повагою відноситься до суверенітету, незалежності і територіальної цілісності Афганістану".

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що таліби захопили останню провінцію АфганістануРух "Талібан" заявив, що повністю взяв під контроль північну афганську провінцію Панджшер, останню, яка ще не скорилася талібам. Також стало відомо, що представники талібів закликали ООН допомогти Афганістану, що знаходиться на межі гуманітарної катастрофи.

Експерт з міжнародної політики в Українському інституті майбутнього Ілія Куса вважає, що розгром Панджшерської опозиції відкриває талібам можливість оголосити нарешті про формування свого уряду.Крім того, військова перемога талібів над Панджшерським опором зміцнить їхню владу і монополію на насильство в очах населення, вважає експерт.

Екс-спікер Генштабу ЗСУ, військовий експерт Влад Волошин називає очікуваним взяття талібами під контроль провінції Панджшер. На його думку, у їхніх опонентів не було достатньо сил і засобів, щоб утримати свої позиції.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини