Головна Новини Світ Близький Схід Кого ж вибере «Талібан»: між США і Росією може спалахнути нове протистояння
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого ж вибере «Талібан»: між США і Росією може спалахнути нове протистояння

США і Росія одночасно починають шукати підхід до представників радикального руху "Талібан"

9 жовтня 2021, 13:52
Поділіться публікацією:

Делегація США 9-10 жовтня зустрінеться з високопоставленими представниками радикального руху "Талібан" у Досі. Також відомо, що Росія має намір прийняти "Талібан" та інші афганські угруповання для переговорів вкінці жовтня.

Кого ж вибере «Талібан»: між США і Росією може спалахнути нове протистояння

Рух "Талібан". Фото з відкритих джерел

Хто зробить ставку на "Талібан" — і на кого саме цей рух зробить ставку? Одне з головних питань, відповідь на яке може вплинути на багато політичних процесів у світі. Розібратися в непростій ситуації під час ексклюзивного інтерв'ю виданню "Коментарі" допомогли експерти.

Якогось прориву від зустрічі і переговорів з американцями чекати не варто

Політолог-міжнародник Георгій Кухалейшвілі впевнений, що "Талібан" робить ставку на співпрацю з Китаєм як ключовим інвестором.

"Також у пріоритеті талібів зміцнювати відносини з сусідніми країнами і мусульманським світом, — пояснює експерт. — Звідси висновок: якогось прориву від зустрічі і переговорів з американцями чекати не варто. Бачення американців і талібів з питання розвитку Афганістану відрізняються. США наполягають на рівноправності для громадян Афганістану, в тому числі жінок. У талібів сприйняття ситуації крізь призму ісламського права".

Тому, резюмує Георгій Кухалейшвілі, таліби будуть дистанціюватися від Заходу.

Таліби вже зробили ставку на Пакистан і Китай

Координатор напрямку міжнародної політики Центру політичних досліджень "Доктрина" Денис Москалик вважає, що головне у майбутніх переговорах — обговорення питань у сфері безпеки.

"Це стосується недопущення перетворення Афганістану в базу для глобальної діяльності терористів і відродження Аль-Каїди, а також забезпечення безпеки американських громадян і співпрацювали з США афганців та їх евакуації", — деталізує він.

На "Талібан", за словами Дениса Москалика, вже зробили ставку насамперед Пакистан і Китай. Саме з ними таліби зацікавлені налагодити найбільш конструктивні відносини. Тому саме на Пакистан і Китай зробили ставку і самі таліби, резюмує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "Талібан" ввів в Афганістані чергову заборону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини