Головна Новини Світ Близький Схід 13 країн допомагають евакуювати афганських громадян із Кабула
commentss НОВИНИ Всі новини

13 країн допомагають евакуювати афганських громадян із Кабула

Зараз польоти відновилися

21 серпня 2021, 05:47 comments1479
Поділіться публікацією:

13 країн спільно працюють над тим, щоб евакуювати якомога більшу кількість афганських громадян, які очікують в аеропорту Кабула (Афганістан). Про це повідомив прессекретар Державного департаменту США Нед Прайс.

13 країн допомагають евакуювати афганських громадян із Кабула

Афганістан (фото з відкритих джерел)

Йдеться про такі країни, як Бахрейн, Німеччина, Данія, Італія, Казахстан, Кувейт, Катар, Таджикистан, Туреччина, ОАЕ, Великобританія, Сполучені Штати і Узбекистан. Ці країни "вже приєдналися або скоро приєднаються до транзиту американських і афганських громадян аеропорту Кабула".

Деякі країни, зокрема Німеччина і країни Близького Сходу, готові приймати евакуйованих із Кабула людей. У п'ятницю, 20 серпня, протягом шести годин з аеропорту не вилітали евакуаційні рейси. Літакам було нікуди летіти, оскільки Катар на той момент прийняв 8000 евакуйованих осіб на авіабазі Аль-Удейд. Зараз польоти відновилися.

Нед Прайс пояснив, що більшість евакуаційних рейсів будуть направлятися в Катар, а звідти — в одну із 13 країн. Не завжди афганські громадяни можуть полетіти в США. Таке право мають тільки ті, хто вже оформив і отримав американські імміграційні візи.

ОАЕ поки згодні прийняти 5000 евакуйованих афганців на 10 днів. Німеччина буде приймати біженців на авіабазі Рамштайн. Напередодні президент США Джо Байден заявив, що постарається евакуювати усіх американських громадян, які захочуть повернутися додому з Афганістану. Однак зауважив, що не має гарантій остаточного результату місії.

Нагадаємо, Європейський Союз не повинен дозволити Росії і Китаю контролювати ситуацію в Афганістані. Про це на позаплановому засіданні комітетів Європарламенту із закордонних справ і з питань розвитку заявив Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Жозеп Боррель.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини