Головна Новини Світ Близький Схід 55% населення зіткнулося з голодом: як живе Афганістан під владою "Талібану"
commentss НОВИНИ Всі новини

55% населення зіткнулося з голодом: як живе Афганістан під владою "Талібану"

В Афганістані насувається масовий голод

7 грудня 2021, 12:36
Поділіться публікацією:

Більше половини населення Афганістану стикається з екстремальним голодом, страшним явищем, яке тільки посилюватиметься, коли зима охопить зруйновану війною країну, яка зараз під контролем "Талібану". Про це повідомляє Reuters.

55% населення зіткнулося з голодом: як живе Афганістан під владою "Талібану"

Солдати "Талібану" - Fox News

"Гуманітарна криза в Афганістані загострюється щодня. Голод у країні досяг справді безпрецедентного рівня. Майже 23 мільйони людей, тобто 55% населення, стикаються з екстремальним рівнем голоду", – сказав речник Агентства ООН у справах біженців Бабар Балуч.

Температура в Афганістані вже почала опускатися нижче нуля, а більш низькі температури ще попереду. Ситуація, за попередженням ООН, може бути жахливою для понад 3 мільйонів афганців, які зараз переміщені через конфлікти та не мають притулку, медичних засобів, їжі та одягу.

Балуч, який щойно повернувся з поїздки в Афганістан, сказав, що багато літніх людей і матерів-одиначок були переміщені без їжі чи житла.

"Одна мати-одиначка, яку я зустрів, мала шестимісячну дитину, 12-річного сина, 10-річну доньку та батьків, яких треба доглядати, бо чоловік загинув у бою. Вона повинна піклуватися про цілу сім'ю... Її діти голодують. Отже, двоє дітей, 12-річний і 10-річний — вони повинні працювати", — сказав Балуч.

Рівень недоїдання по всій країні різко зріс напередодні зими, і Балуч попередив, що близько 1 мільйона афганських дітей перебувають під загрозою смерті, якщо до них не надійде більше допомоги.

Хоча Агентство ООН у справах біженців змогло допомогти понад 700 000 афганців, охопивши понад 60 000 щотижня, агентство попереджає, що зимовий сніг загрожує перекрити доступ до мільйонів людей, які все ще відчайдушно потребують допомоги.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Сполучені Штати та група західних країн, включаючи Німеччину, Францію та Великобританію, висловили стурбованість повідомленнями про вбивства та зникнення колишніх членів афганських сил безпеки після того, як "Талібан" прийшов до влади в Афганістані в серпні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини