Головна Новини Світ Близький Схід Локдаун в Єгипті: що і коли закриють
commentss НОВИНИ Всі новини

Локдаун в Єгипті: що і коли закриють

В Єгипті введено посилений карантин на два тижні

6 травня 2021, 11:38
Поділіться публікацією:

Відсьогодні, з 6 травня, в Єгипті почався двотижневий локдаун через епідемію коронавірусу. Про це передає Reuters.

Локдаун в Єгипті: що і коли закриють

Єгипет. Фото з відкритих джерел

Як повідомив прем'єр-міністр Єгипту Мостафа Мадбулі, будуть закриті магазини, торгові центри та ресторани. В цей же період заборонено проводити масові заходи та концерти. А ще вирішено закрити на кілька днів — з 12 по 16 травня — пляжі та парки.

На думку влади, такі карантинні заходи повинні стримати поширення коронавірусної хвороби. Крім того, уряд враховує, що в Єгипті триває святкування священного для мусульман Рамадану.

Повідомляється, що в останні тижні число нових випадків коронавірусу в Єгипті неухильно зростає. В уряді пояснюють це тим, що сім'ї зустрічаються під час Рамадану й інфекція поширюється швидше.

За словами прем'єр-міністра Мадбулі, єгиптяни не повністю дотримуються епідеміологічних заходів.

Посилення карантинних заходів у Єгипті триватиме до 20 травня 2021 року.

Нагадаємо, влада Туреччини посилює локдаун. Нові обмеження будуть діяти вже з завтрашнього дня, 7 травня. Ще більш жорсткі карантинні обмеження набирають чинності у зв'язку зі стрімким поширенням коронавірусу. У турецьких магазинах зможуть продавати тільки основні продукти і засоби гігієни.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, вперше за кілька останніх тижнів карантинне зонування в Україні дійсно показує позитивну динаміку щодо кількості ковідних хворих. Загальна статистика свідчить, що в нашій країні залишається лише три регіони, які знаходяться в "червоній" карантинній зоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини