Головна Новини Світ Близький Схід Мають покинути негайно: Ізраїль заборонив своїм військовим перебувати у двох країнах
commentss НОВИНИ Всі новини

Мають покинути негайно: Ізраїль заборонив своїм військовим перебувати у двох країнах

Ізраїль закликав своїх військових негайно покинути Грузію та Азербайджан.

12 серпня 2024, 15:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

11 серпня Командування Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) видало наказ, який забороняє військовослужбовцям перебувати в Грузії та Азербайджані. Таке рішення прийнято на тлі іранських погроз щодо атак по ізраїльських цілях за кордоном. 

Мають покинути негайно: Ізраїль заборонив своїм військовим перебувати у двох країнах

Ізраїльський солдат. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє "Ехо Кавказа", Ізраїль наказав своїм солдатам строкової служби та контрактникам негайно покинути Грузію та Азербайджан. Вони могли перебувати в обох країнах у короткостроковій відпустці, або ж відвідували сім'ї.

Ізраїльські ЗМІ вказують, що Азербайджан та Грузія підтримують дружні відносини з Іраном та мають великі іранські громади, що може створити небезпеку для перебування ізраїльських військових.

Нагадаємо, що Іран погрожував здійснити масштабну атаку на Ізраїль, як відповідь на вбивство одного з лідерів ХАМАС Ісмаїла Ханії в Тегерані. Можливо іранська влада змінила свої по попередні плани через попередження США які вказали, що масований удар посилить напруженість у регіоні та створить ризик прямої конфронтації між Іраном та Ізраїлем.

Зазначимо, що попри звинувачення з боку Ірану у вбивстві Ханії, Ізраїль відповідальності на себе не взяв.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи справді Ізраїль готовий зупинити війну. Офіс прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху підтвердив інформацію, що ізраїльська делегація візьме участь у переговорах з ХАМАС щодо припинення вогню та звільнення заручників у секторі Газа. 

Також "Коментарі" писали про те, що в Ірані підняли червоний прапор над однією з головних мечетей країни після вбивства Ісмаїла Ханії.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини