Головна Новини Світ Близький Схід Можливо, остання можливість для миру: у США зробили заяву про ситуацію на Близькому Сході
commentss НОВИНИ Всі новини

Можливо, остання можливість для миру: у США зробили заяву про ситуацію на Близькому Сході

Ентоні Блінкен підкреслив, що США посилюватимуть дипломатичний тиск на переговорників з метою домогтися прориву до кінця тижня

19 серпня 2024, 10:02 comments4859
Поділіться публікацією:

Останні дипломатичні зусилля Вашингтона щодо досягнення угоди про припинення вогню в Газі можуть виявитися "можливо, найкращою, а може, й останньою можливістю" для врегулювання конфлікту. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен, інформує "Reuters".

Можливо, остання можливість для миру: у США зробили заяву про ситуацію на Близькому Сході

Ентоні Блінкен. Фото з відкритих джерел

Держсекретар закликав усі сторони конфлікту довести процес до кінця.

Переговори щодо припинення вогню, які тривають уже кілька місяців, мають відновитись цього тижня у Каїрі, після дводенної зустрічі в Досі минулого тижня.

Блінкен підкреслив, що США посилюватимуть дипломатичний тиск на переговорників з метою домогтися прориву до кінця тижня.

“Це вирішальний момент… Настав час усім сказати “так” і не шукати виправдання, щоб сказати “ні”, — зазначив Блінкен перед зустріччю з президентом Ізраїлю Ісааком Херцогом.

Незважаючи на місяці переговорів, посередникам — Катару, США та Єгипту — поки що не вдалося усунути розбіжності між сторонами, і конфлікт у Газі триває. ХАМАС звинувачує прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху в зриві переговорів і затримці досягнення угоди, що наражає ізраїльських заручників у Газі на небезпеку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ЗМІ активно обговорювалося, що незабаром на Близькому Сході очікується новий виток загострення. Зв'язувалося це насамперед із можливою відповіддю Ірану Ізраїлю на вбивство лідера палестинського ХАМАСу Ісмаїла Ганії. Однак, як виявилося, відповіді Ірану досі не було. Більше того, в МЗС Ірану заявили, що країна відповість Ізраїлю на вбивство в "відповідний час" і "належним чином". Такий натяк, що цього найближчим часом може статися. А вчора ще з'явилася заява офісу прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху про те, що Ізраїльська делегація візьме участь у переговорах з ХАМАС щодо припинення вогню та звільнення заручників у секторі Газа. Чи це може свідчити, що очікувана загроза великої війни на Близькому Сході відступила? Що вплинуло на те, що сторони зайняли помірнішу позицію? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини